Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2497 / 49 / 0
Haha, u nas dostajesz recepte, czyli jedna karteczke, nikt nie ma jej kopii, w aptece ja oddajesz, jak kupujesz lek, potem ona leci do nfz, jak lek jest z refundacji, a jak nie to chyba zostaje w archiwum apteki na jakies trzy tysiace lat, czy cos w tym stylu
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 578 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: fla »
Czy selegilina jest mocno uzależniająca? Nie chciałbym się wjebać w jakieś gówno.
Burial - Archangel (Uppermost Rework)
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Podejrzewam ze jak inne antydepresanty: nie uzależnia, lecz daje efekt odstawienny - aby go złagodzić/zapobiec należy lek odstawiac stopniowo, BARDZO powoli, zaleznie na jakich dawkach i jak dlugo sie bylo (10mg nie powinno przekraczac).
  • 24 / / 0
mam selegiline

i teraz chodzi mi o działanie dopaminergiczne wyłącznie jaka dawke trzeba zapodać?

wiem, że to imao i dodatkowo poruszy noradrenaline i serotonine

wiecie jak w zalezności od ilości mg działa na poszczególne neuroprzekaźniki?

pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik wagabunda nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
Było juz pisane: ze 5-10mg max na dzien. Nie rusza praktycznie w tej dawce resszty przekaźnikow.
  • 24 / / 0
a dawki rzędu 1-3 mg
Uwaga! Użytkownik wagabunda nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
sprobuj
  • 5299 / 104 / 0
Ten antyperspirant jest zajebisty. Staram się nie przekraczać 15mg/24h ale czasami się nie udaje. Bardzo mocny motywator choć subtelnie działający. Taka jakby feta ale bez podnoszenia się włosów stania dęba / brzozy, minimalne problemy z zaśnięciem, zero awarii podczas posiłków, żadnych myśli gdy czuć już zmęczenie [zwał to to nie jest, absolutnie]... Zajebista sprawa. Akurat żegam benzo na dość długo pomimo uchowanych kilku tabsów więc sele jak najbardziej mnie ratować będzie. Co jakiś czas jakiś psychodelik w małej dawce, nieco snu, sele po posiłku i lenistwo - podobnie jak mały głów w reklamach - ginie. Motywator zajebisty. Z ciekawośći popróbuję innych antyperspirantów; z relacji pewnej osoby doświadczonej: w przeciwieństwie do innych, znanych tej osobie antyperspirantów, pani sele nie działa "nachalnie" - czyli co żem orzekł powyżej: subtelnie. I to mi sie kurwa podoba %-D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 24 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ćwiara »
to jak się nazywają preparaty w polskich aptekach zawierające selegiline, oraz ile orientacyjnie kosztują?

Będę próbował zdobyć to od mojego doktorka, ale mam obawy że lek nowy i doktorek nie będzie nawet wiedział o czym ja kurwa mówię. Mogli byście dokładniej opisać jak wy to wyłudzacie od swojego konowała? Co im mówicie, że zgadzają sie na leczenie tym lekiem?

W moim przypadku wszystkie ssri/snri/ssre/moklomebid okazały się chuja warte, a bez czegoś na depresje to nie za ciekawie widzę swoją przyszłość (między innymi jest spore prawdopodobieństwo zaćpania się na śmierć)
Uwaga! Użytkownik ćwiara nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
---> medykamenty.info

ceny od ok. 3zl na refuncdacje (bez to ok 15zl)...

kup na necie, przciez pisza wszyscy ze szansa wyludzenia jest bliska ZERU - przeczytaj wątek!
ODPOWIEDZ
Newsy
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.