Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
ja mam papiery na całą akcje.jak ktoś bardzo chce to skany wyśle,
zostałem skazany przez sąd grodzki za posiadanie w sobie środka odużającego który jest nie legalny na terenie RP.
nie miałem nic przy sobie.zostałem zabrany spod bloku w którym mieszkam,mam 26lat i nie jedno przeżyłem,ale takie opcje dzięją sie naprawde.(niepowiem jestem nielubiany przez miejscową policje,ale to nie zmienia faktu),dostałem 60stawek po 10pln za ten czyn karalny,i nikt mi nie powie że sie nie da jak chcą to zrobią wszystko.zależy kim jesteś chyba.pozdrawiam wszystkich którym sie udało przez to przejśc bez uszczerbku na portfelu.
a i w zeznaniach mam że paliłem w holandii.
a w zarzucie:posiadał środek odużający w postaci ziela konopi indyjskiej w bliżej nieokreślonej ilości!!!!
Uwaga! Użytkownik superfresh83 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
miales kiepskiego adwokata ;)
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 353 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: esioka »
eh, a kiedys na jakiejs debacie nawet ta kruk mi odpowiadala, ze zjarany to sobie moge byc wg prawa...:/
http://www.youtube.com/user/sajkoza
  • 1530 / 9 / 0
superfresh83
ignorantia iuris nocet

Tak niestety nasza policja postępuje z prostymi "przestępcami". Masz szczęście, że Ci nie najebali jeszcze bo i takie przypadki się zdarzają.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 3854 / 316 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
Mimo to, dragi lepiej mieć w sobie niż na sobie %-D .
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
Superfresh83,

Byłbym zajebiście wdzięczny, gdybyś mógł mi przesłać te papiery- tylko do celów naukowych, możesz zamazać w Paint'cie swoje dane takie jak imię, nazwisko, pesel, data urodzenia, adres.

Moim zdaniem skazali cię bezprawnie. Sąd Najwyższy stwierdził, że "posiadanie w sobie" tak jak "posiadanie" tylko przez chwilę, gdy ktoś poda ci np. nabitą fifkę, żebyś złapał bucha, nie jest "posiadaniem" w rozumieniu ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii, więc nie podlega karze. Linki do wyroku Sądu Najwyższego wrzuciłem w temacie "Bycie pod wpływem THC karalne?!"

Pozdro
Uwaga! Użytkownik Belzebud nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 54 / 0
John Stuart Mill pisze:
superfresh83
ignorantia iuris nocet

Tak niestety nasza policja postępuje z prostymi "przestępcami". Masz szczęście, że Ci nie najebali jeszcze bo i takie przypadki się zdarzają.
i vice versa %-D , większość tych kretynów nic nie robi na widok np. leków.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 141 / 2 / 0
slyszalem ze policja jest tak sroga że wręcz zjada ludzi. wszak to uosobienie wszystkiego co najgorsze, nie? to nic że jakby ich nie bylo, to bys kurwa na ulice nie wyszedł, trzeba jebać policje bo tak jest modnie, no i hwdp.
Legalise Drugs & Murder
  • 1530 / 9 / 0
Ja tam do policji nic nie mam tylko znam stan rzeczy. Tu raczej chodzi o mentalność naszych policjantów. No bo jak to jest, że na zachodzie nie czepiają się tak do palenia, a w Australii jak widzą pijanego kierowcę wsiadajacego do samochodu to go odwożą pod dom? U nas było by trzepanie za grama i wpierdol jak ktoś jest niegrzeczny, a na pijanego kierowce by sobie poczekali aż ruszy.

Nie powiem by policja nie była potrzebna, bo potrzebna jest, jednak nigdy jej nie ma wtedy jak jest potrzebna... Jak by nie było policji to trzeb by się samemu bronić ganem czy nożem. Zresztą w wielu miejscach pomimo tego, że jest policja strach wyjść, a w niektórych na odwrót - nie ma policji ale jest spokój.

WildMonkey
Nie znam się na tym konkretnie, ale na posiadanie leków nie ma żadnego paragrafu. Przestępstwem jest bodajże przerobienie leku na ćpanie.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 2497 / 49 / 0
Niektore leki(morfina, fentanyl) sa na wykazie substancji odurzajacych, wiec moga cie zgarnac.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.