Tytoń ma osobny dział → >LINK<
herbatka chÓja wyjdzie bo guarana strasznie trudno rozpuszczalna jest, choc niektorzy praktykuja np. zaparzanie jej razem z kawa w odpowiednio malych ilosciach i podobno konsystencja w miare taka, ze da sie to wypic (choc obstawiam, ze i tak bez wygrzebywania potem tego proszku z dna sie nie obejdzie imo)
jak chcesz zeby jednak z jakims smakiem to przyjac, to mozna wsypac do soku pomaranczowego i tak wypic (choc tez pewnie spora czesc osiadzie imo), czy ciekawy jest koktajl mleko+banan+guarana i mixujemy (wedle uznania mozna dodac cos jeszcze smakowego, jakas czekolade np. gorzka czy cos, niektorzy praktykuja robienie z tego jeszcze wiekszej bomby kofeinowej poprzez dodanie sproszkowanych orzeszkow cola i/lub ekstraktu kakao)
co do wciagania to lol;D choc raz sie spotkalem z czleniem, co sprobowal takie przyjecie, podobno dzialalo calkiem ok;D
ile...jak z kofeina malo co masz wspolnego to na pierwszy raz i pol lyzeczki moze cie porzadnie wyjebac imo, zalezy wlasnie jak z tolerka itd
nie wiem, chyba sprobuj mniej niz polowe plaskiej lyzeczki, tak z 1/3 czy cos, potem se stopniowo zwiekszaj dawki jesli chcesz sie zapoznawac z guaranowym pobudzeniem, wyciagac z niego jak najwiecej...i w ten sposob pewnie znajdziesz swoja dawke;D
jak kiedys po dluzszej przerwie sobie zjadlem chyba z niecala lyzeczke to przez 2h myslalem ze pierdolne tak mnie nosilo hehe...ale jak np. regularnie wpierdalalem to w pracy na nocnej zmianie potrafilem i ze 2 lekko czubate lyzeczki wpierdalac i bylo ok (jedynie pozniej serce cos klulo haha!...no i czasami niektorzy sie dziwnie patrza jak wpierdalam brazowy proszek z pakietu lol)
daj znac jak efekty;)
p.s.
guarana zawiera ~5% kofeiny +/-
jedna plaska lyzeczka to chyba najczesciej ~2.5g
natomiast o dawkowaniu kofeiny masz np. tu : http://anonym.to/?http://pl.wikipedia.org/wiki/Kofeina
ja sobie kiedys ukladalem wlasnie z tego proporcje zeby jako tako na oko wiedziec jaka czesc lyzeczki dostarczy mi ile kofy;D
p.s.2.
w yerbamarkecie maja suszone owoce, niesproszkowane
ot, taka ciekawostka, moze kogos zainteresuje czy komus sie przyda:P
Próbowałem już 2 razy
-raz po druidach albo i na;p Niewazne bo i tak nie kleply,ale za to zmulily i poszlem spac;p
-za to dzisiaj tyle samo plaska lyzeczka z herbatka do sniadania i rzeczywiscie pobudzilo az do teraz...
W sumie spoko sprawa z ta guaranka, ale to i tak taki suplement diety;p
Fajniejsza guayasa jest wg mnie, yerba z guaraną też są spoko, kawa wypada mizerniutko w tym zestawieniu.
Jeszcze sie pobawie z tą guaranką i zobaczymy pożyjemy;D
to wszystko naturalnie w okresach zdrowia ogólnego, bo przy antydepresantach nie łykam w/w supli, z tym, że nie unikam samej kawy, to mój nałóg.
Zgadzam się z w/w opinią, że kawa na każdego działa inaczej, znam osoby na których w ogóle nie działa i mogą ją pić jak wodę, inni stają się bardziej senni lub agresywni, to wszystko indywidualne reakcje organizmu.
Niezależnie od wszystkiego lubię kawę, raz dziennie parzona z dzbanka z filtrem lub rozpuszczalną, ale dobre gatunki, żadne taniochy, no name.
nie wiem nic o smaku, zawsze kupuję w pastylkach i jest ok. Też uważam, że to super sprawa, ostatnio nawet zmieniłem zdanie i łączę z lekami, bo po kawce mam problemy z żołądkiem, czego nie ma po quaranie.
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.