No, a odnośnie depresji to miałam ochotę napisać coś umoralniającego ( ostatnio tak mam ) i się powstrzymam. Mnie ona nie dotyczy, szczególnie ostatnio :yay:
Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
P.S
Nie dawno wstałem.
Chyba wszystkim przydałoby się przypisać antydepy. Tak jak w USA każdy benzo je i wydają się tacy szczęśliwi ;) (a zarazem są najbardziej prostym i powalonym narodem świata).
3/4 to kurwa zwolennicy eutanazji
Mają depresję częściej niż Japończycy plazmy
A uśmiech to dla nich szczyty kurtuazji
Chronicznie wkurwieni, ich codzienne tragedie
Są według nich krwawe jak węgiel w Halembie
Młodzi absolwenci spięci pod krawatem
Sprzedawcy i klienci, w tle się kręci papier
Rutyna i stres niosą paraliż jak Stalin
To współczesny Babilon, czaisz? witamy
Każdy ma tutaj tak samo, nic za darmo
Więc na chuj ty chodzisz z tą nieprzyjazną jaźwą?'
Ale, ale - bez cierpienia, bez martyrologii, kimże byśmy byli? Trzeba dostać po dupie żeby być wartościowym człowiekiem. W USA podobno 30% społeczeństwa nie wie gdzie ich kraj leży na mapie.
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
psychoterapia, także ta domowa
a z apteki:
alprazolam+kofeina
Wspominam to bardzo przyjemnie bo zbędne przejmowanie się niektórymi sprawami sprawia mi teraz dużo trudności. Dodatkowo taki motyw że często myślę i rozkminiam jakieś porażki z zamierzchłej (parę lat) przeszłości też ni ułatwia.
Bym wjechał z powrotem na alprazolam ale obawiam się uzależniającego potencjału.
Ja się nawróciłem i traktuję alprazolam tylko jak koło ratunkowe - antypadaczkowo przy tramadolu, nasennie przy stymulantach i "kurwicy białej" lub przeciwlękowo przy psychodelikach. NIET dla benzo na co dzień.
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
Podczas tej jakże przygnębiającej porze roku, jesieni i zimie, miewałam nostalgiczne, nijakie dni, kiedy nie chcialo mi sie dosłownie NIC, moglam lezec przez caly dzien w łozku patrzac sie w jeden punkt, nie chcialo mi sie z nikim zamienic nawet glupiego słowa. Na szczescie teraz juz nie miewam takich dni, najgorsze za mną, yeah !
:yay:
Polecam ulubioną piosenkę i wszystkie serotoniczne maszyny jakie istnieją.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.