Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 2235 / 5 / 0
Wciągałem nasiona columbriny z tego sklepu, również je paliłem. Niestety, jedynym efektem było plaecebo.

Za to ludzie zachwalają sobie tego tajfuna, można się skusić.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
a mimoza pudica zawiera w sobie dużo DMT ? i w jaki sposób z tej rośliny wyciągnąć ten magiczny środek . Proszę o jak najbardziej uproszczony opis wydobycia :>
  • 527 / 6 / 0
A jak sądzicie czy Diplopterys cabrerana (chaliponga) jest opłacalna? Mam okazje kupić 100g za ok 180 zł ale wole się upewnić.
Swoją drogą jest legalna tak?
  • 528 / 4 / 0
180 zl to niezbyt atrakcyjna cena, nie umiem znalezc chalipongi na liscie subs. zakazanych, ale radze dokladniej poszukac.
  • 4024 / 372 / 951
Roślina nie jest wymieniona w załączniku wiadomym, ale podana cena to jakoś najmniej dwa razy za dużo.
  • 527 / 6 / 0
Tak tak zapomniałem dodać ze w tej cenie są jeszcze inne rośliny:P Macie jakaś wiedze odnośnie jej dawkowania?
Na wykazie substancji zakazanych też jej nie widzę więc domniemywam ze legalna.
  • 528 / 4 / 0
Dawkowanie od 5-15g.
  • 2244 / 23 / 0
Opłacalna, w sensie działania? Ma większy potencjał od chacruny.
  • 60 / 2 / 0
powiedzcie mi czy Diplopterys cabrerana dalej jest legalna? (ta cala czalipingponga ;;;)
  • 527 / 6 / 0
legalna, ale samo DMT nie
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.