Kupiłem w zagranicznym sklepie mieszankę, o dość przyjemnym działaniu ;) relaksującym, moje pytanie jak w temacie. Jak sprawdzić czy ta mieszanka nie zawiera środków zakazanych w Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii znowelizowanej w maju 2009? Czy jest jakieś laboratorium które przeprowadza takie testy? Może ktoś robił coś takiego i będzie mógł pomóc w tej kwestii?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
pzdr
Co by nie przeginać pauki - powiem jak sprawa wygląda: się kurwa przejmujesz czy legal/nielegal. Wjadą na chatę to się dowiesz;p
Jak dalej się cykasz to możesz mi przesłać próbkę na laboratorium. Nie takie rzeczy testowałem ;-)
Ach, zapomniałbym - potrzeba przynajmniej jednego grama, by maszyna losująca zadziałała!
Jeśli wyjdzie coś nielegalnego - to Ty również powinieneś dokonać zgłoszenia do odpowiednich władz - że stad i stad kupiłeś takie coś.
Pozostaje pytanie - czy aby na pewno chcesz wydawać trochę kasy na badanie i ryzykować kilka wizyt u odpowiednich służb :)
W Polsce nie ma czegoś takiego jak Harm Reduction - nie ma ani organizacji, ani laboratoriów ani kur** nic nie ma co pozwoliłoby bezpiecznie i legalnie funkcjonować w kraju gdzie narkotyki są zakazane i nielegalne. Wogóle wszystko co daje faze - w rozumieniu naszych włodarzy - jest kur** SAMO ZŁÓ - dopalacze zło , narkotyki zło. Gorzoła i fajki nie są ZŁO.
Ależ mi się cisnienie dzwigło... od tego myślenia :)
Czemu MDMA jest tak trudno dostępne? Przecież zarobiliby na tym kupę kasy...
kwik, 763:
"chciałbym wiedzieć czy można takie kadzidełko zapachowe posiadać i legalnie sprzedawać. "
So enjoy life, you only get one
dzwoniłem do dyr. Polskiego Towarzystwa Kryminalistycznego i pytam grzecznie czy jest możliwość zbadania produktu etnobotanicznego pod kątem zawartości substancji zabronionych zgodnie z ustawą o przeciwdziałaniu i w słuchawce słyszę : chwila... Dzwoni jakiś.... ziółka chce sprowadzać i sprzedawać, co robimy? drugi głos niezrozumiale bla bla.. i po chwili dyr. mówi tak, niestety nie zrobimy, mamy złe doświadczenia. do widzenia :) tak w skrócie wyglądała rozmowa zresztą trudno mówić w skrócie.. hehe tak wyglądała rozmowa z organizacją pożytku publicznego :( żal.pl
Może jakiś jeszcze pomysł ktoś ma? Nazwa mieszanki ESCPHORIA.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."