Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Witam serdecznie, to mój pierwszy post na forum ,także jak popełnię jakąś gafę proszę o wyrozumiałość :).

Kupiłem w zagranicznym sklepie mieszankę, o dość przyjemnym działaniu ;) relaksującym, moje pytanie jak w temacie. Jak sprawdzić czy ta mieszanka nie zawiera środków zakazanych w Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii znowelizowanej w maju 2009? Czy jest jakieś laboratorium które przeprowadza takie testy? Może ktoś robił coś takiego i będzie mógł pomóc w tej kwestii?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
pzdr
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Idź na milicję ;-)
לאכול חומצה!
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bronson »
hehe no tak myślałem o milicji, ale co jak będzie coś illegal? :) zresztą pewnie i tak nie będą wiedzieli jak to zbadać a chciałbym wiedzieć czy można takie kadzidełko zapachowe posiadać i legalnie sprzedawać.
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Pójdą na zaplecze wypróbować. Jak klepnie = konfiskata mienia, a Ty idziesz siedzieć za bzikotyki ;]

Co by nie przeginać pauki - powiem jak sprawa wygląda: się kurwa przejmujesz czy legal/nielegal. Wjadą na chatę to się dowiesz;p
Jak dalej się cykasz to możesz mi przesłać próbkę na laboratorium. Nie takie rzeczy testowałem ;-)

Ach, zapomniałbym - potrzeba przynajmniej jednego grama, by maszyna losująca zadziałała!
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2010 przez gringo, łącznie zmieniany 1 raz.
לאכול חומצה!
  • 5 / / 0
hehe no o to chodzi że przesłałbym tylko muszę wiedzieć czy można ;) jak będzie można to zaraz do testów ślę coby rynek zdobyć hehehe
  • 300 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: glebaa »
@bronson : zadzwoń do Instytutu Sportu i Kontroli Dopingowej - zapytaj się czy ci nie zrobią analizy danego środka - pewnie zrobią ( pytanie za ile :) ). Z tym że jeśli wyjdzie coś nielegalnego to tutaj nie jestem pewien ale oni to zapewne zgłoszą na policję.
Jeśli wyjdzie coś nielegalnego - to Ty również powinieneś dokonać zgłoszenia do odpowiednich władz - że stad i stad kupiłeś takie coś.

Pozostaje pytanie - czy aby na pewno chcesz wydawać trochę kasy na badanie i ryzykować kilka wizyt u odpowiednich służb :)

W Polsce nie ma czegoś takiego jak Harm Reduction - nie ma ani organizacji, ani laboratoriów ani kur** nic nie ma co pozwoliłoby bezpiecznie i legalnie funkcjonować w kraju gdzie narkotyki są zakazane i nielegalne. Wogóle wszystko co daje faze - w rozumieniu naszych włodarzy - jest kur** SAMO ZŁÓ - dopalacze zło , narkotyki zło. Gorzoła i fajki nie są ZŁO.

Ależ mi się cisnienie dzwigło... od tego myślenia :)
- Nice shoes. Wanna fuck?
  • 438 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: kwik763 »
A po co w ogóle sprawdzać taką legalność? Myślisz że gdyby Cię z takową złapali to chcieliby ją poddać testom? No chyba że masz to w nie orginalnym opakowaniu i pies stwierdzi że to może być marihułana i Cię zawiną.
777 - nowy, lepszy Szatan.

Czemu MDMA jest tak trudno dostępne? Przecież zarobiliby na tym kupę kasy...
  • 294 / 5 / 0
podaj nazwę mieszanki, to może będziemy Ci mogli pomóc

kwik, 763:
"chciałbym wiedzieć czy można takie kadzidełko zapachowe posiadać i legalnie sprzedawać. "
myślę, że tu jest pies pogrzebany w jego pytaniu
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 5 / / 0
tak jak piszesz do kolego pies jest pogrzebany w moim pytaniu :) Myślałem żeby zbadać to w PTK http://www.kryminalistyka.pl/pl/ek_zl_index.html tylko co jak będzie nielegal, np jakaś roślina co to ją zdelegalizowali w maju? a mieszanka ma potencjał... ;)
  • 5 / / 0
Witam ponownie Panowie :)

dzwoniłem do dyr. Polskiego Towarzystwa Kryminalistycznego i pytam grzecznie czy jest możliwość zbadania produktu etnobotanicznego pod kątem zawartości substancji zabronionych zgodnie z ustawą o przeciwdziałaniu i w słuchawce słyszę : chwila... Dzwoni jakiś.... ziółka chce sprowadzać i sprzedawać, co robimy? drugi głos niezrozumiale bla bla.. i po chwili dyr. mówi tak, niestety nie zrobimy, mamy złe doświadczenia. do widzenia :) tak w skrócie wyglądała rozmowa zresztą trudno mówić w skrócie.. hehe tak wyglądała rozmowa z organizacją pożytku publicznego :( żal.pl

Może jakiś jeszcze pomysł ktoś ma? Nazwa mieszanki ESCPHORIA.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.