...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Fakt faktem, że pijany się ze zjaranym nie dogada. Fazy niespójne i tyle.

Często mi się zdarza zapalić sobie na imprezie... Przeważnie tłumaczenie nie pomaga (no bo i spodziewać się po porządnie wypitym człeku wyższej logiki i empatii raczej krucho)...

W takiej sytuacji polecam niezawodne hasło: "Weź się odpiedol!"
Tylko odpowiednio szybko (zanim namawiacz się rozkręci) - im szybsza cięta riposta tym lepiej.

Poza tym asertywność na prawdę daje dużo!
Uwaga! Użytkownik LoCo@InsomniA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 228 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nautic »
Ludzie w jakim wy sie towarzystwie obracacie?
Najlepsza rada żeby nie mieć problemów z natrętami to poprostu się z nimi nie zadawać. Ludzię z którymi zazwyczaj przebywam są wstanie zrozumieć, że w danym momencie nie chce się napić wódki, nie chce zapalić weedu, że nie wciągam białego i nie jem dropsów. Owszem zdarzy się, że na przekór mnie stale namawiają ale jest to robione w formie żartów i koniec końców jest z tego sporo śmiesznych sytuacji lecz zawsze uszanują moje zdanie.

Nie, dzieki to nie ten dzień.
Oida ouden eidos.
  • 3854 / 314 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
Kurwa mać. Trzy strony roztrząsania o tym jak powiedzieć nie. Nie, trzeba powiedzieć zdecydowanym tonem. Najlepiej jest jeszcze dodać - 'i chuj', co wzmacnia siłę naszego nie %-D :gun: . Natrętów ignorować, w końcu i tak sobie odpuści.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 612 / 43 / 0
Nieprzeczytany post autor: zaqzax »
najgorsze jest to ze nawet NIE poparte dziesiatkami
madrych uzasadnien nie wystarcza, bo podswiadomosc
woła o sposób na oszukanie siebie samego... czesto
jak ktos przycpa (przelamie sie) przy takich myslach,
to tylko łapie doła a jego wyrzuty sumienia go zaczynaja
powoli zżerać, stara się wiec to zabic w sobie ale psychika
sama to wypluwa pod postacia roznych bad tripow itd...
bo to uzaleznienie, ja przez ostatnie 2 miesiace palenia nonstop
blagalem sam siebie by nie zapalic, żałosne kurwa :/
ale jakos sie przebudziłem z tego rocznego letargu.

uzaleznienie pozera szybciej slabych psychicznie,
a silniejszych ubija na raty.
  • 23 / / 0
Procentee pisze:
Nie, trzeba powiedzieć zdecydowanym tonem. Najlepiej jest jeszcze dodać - 'i chuj', co wzmacnia siłę naszego nie %-D
Przede wszystkim spojrzeć osobie, która proponuje nam narkotyk głęboko :-p w oczy. Co da nam ton, skoro patrzymy się gdzieś na ścianę albo stoimy ze spuszczoną głową? :-D A zauważyłam, że dużo osób tak robi. Argumenty to już inna sprawa. Ja proponuję wybrać któryś Kazika ze strony pierwszej. "Ksiądz na religii mówił, że to grzech."- to chyba pasuje do wszystkiego. :cheesy: A przeklinanie wcale nie pomaga.
  • 225 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wierzaca »
Amphetamine407 pisze:
A przeklinanie wcale nie pomaga.
Pomaga.
Ludziom na poziomie wystarczy powiedzieć 'nie' i odpuszczą. Do tych mniej inteligentnych trzeba 'nie i chuj' jak już było powiedziane wyżej. A i tak nie wiadomo czy dalej nie będą dupy truć.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2010 przez Wierzaca, łącznie zmieniany 1 raz.
I don't think that there's anything worse in the world than being ordinary .
  • 3854 / 314 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
Ja tam mam wyjebane na natrętów. Mówię 'nie' w tak charyzmatycznie, że kolejna próba kuszenia nie jest już konieczna :cool: .
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / / 0
dzika pisze:
Amphetamine407 pisze:
Pomaga.
Hm, wszystko zależy od tego jak mówimy "nie". W moim przypadku dodawanie przekleństw nic nie dawało. Może w Twoim jest inaczej :-D
  • 4 / / 0
Amphetamine407 pisze:
dzika pisze:
Amphetamine407 pisze:
Pomaga.
Hm, wszystko zależy od tego jak mówimy "nie". W moim przypadku dodawanie przekleństw nic nie dawało. Może w Twoim jest inaczej ]

Bo przeklinać to trzeba jeszcze umiec.
  • 23 / / 0
Miszczu@Koniowal pisze:
Bo przeklinać to trzeba jeszcze umiec.
Jakoś znając Ciebie nie przemawiam do mnie to co napisałeś :-D Stoję dalej przy swoim.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.