Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
Tylko jad bufo alvarius zawiera 5-MeO- Dmt oraz bufoteninę. Spożycie oralne może zakończyć się zatruciem. Bufoteninę przyjmuje się poprzez palenie. Jad innych ropuch z gatunku bufo zawiera małe ilości bufoteniny i towarzyszą jej inne, toksyczne substancje, tak więc jad naszych rodzimych ropuch nie zda się na nic.
W USA można na czarnym rynku ponoć kupić ropuchy z gatunku bufo alvarius
150$ za dorosłą, ale tylko 275$ za parkę - można by mailowo zagadać żeby wysłali via air post i otworzyć hodowlę.
Skubańce żyją do 15 lat więc można wyhodować wiele małych ropuszątek.
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
OT - kto Family Guya ogląda? Był odcinek o ropuchach :D
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
O wysyłce do Polski już nie mówię, przecież to żywe stworzenie będzie się to w paczce ruszało, kumkało i nie wiadomo co jeszcze, o ile wcale przeżyje podróż z USA do Polski bo trochę taka paczka idzie.
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
Tu macie TR z doświadczeń z jadem zawierającym bufoteninę oraz 5-MeO-Dmt
http://www.erowid.org/experiences/subs/ ... enom.shtml
Nie wiem, jak z wysyłką, bo często piszą, że to tylko na ternie USA.
mrx pisze: ale do tego celu są inne zwierzęta.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
A ze stanów nie wyślą. Jeszcze jakby to była Europa. Kurier jakiś czy coś, paczka na szczególnych warunkach, etc. Ale nie przez wielką wodę, nie ma szans.
Podobno bywają na giełdzie w Hamm. Niemcy. Najbliższa 13.03.2010r ;) http://www.terraristikahamm.de/
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.