Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Co wolisz - haszysz, czy marihuanę?
marihuana
695
63%
haszysz
404
37%

Liczba głosów: 1099

ODPOWIEDZ
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
I tam, gdzie mało kto chce haszu, bo jest przyzwyczajony, że jest chujowy i nierobiący.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 119 / 3 / 0
Kasztaniak ma rację. I chuj.
Co Ty wiesz o ekonomii? Ty wiesz chociaż co to popyt?
A co Ty wiesz?
Jeśli popyt na dane dobro przewyższa podaż x-krotnie, dostawca nie wyrabia - ma 2 opcje: sprzedać tą samą jakość drożej, albo zrobić x razy tyle o gorszej jakości - co też sprzeda drożej. Co wybierze?
I tam, gdzie mało kto chce haszu, bo jest przyzwyczajony, że jest chujowy i nierobiący.
I see your point.
Chcesz powiedzieć, że gdzieś w Polsce, ktoś sprzedaje zajebisty temat po cenach dumpingowych żeby wbić się w rynek? Mów szybko gdzie. ;)

Tak serio to nawet gdyby gdzieś znalazł się taki dobry samarytanin to i tak nie przetrwa walki z konkurencją (sprzedającą drożej tańszy w produkcji susz).
  • 3490 / 55 / 0
Nie wiem na co wasze pierdolenie, skoro wszędzie w Polszy sztuka haszu jest tańsza od sztuki zioła. Tak, dobrego i robiącego lepiej niż zioło haszu również. Najdrożej jak miałem to 20, jarałem to dłużej niż bym 4 sztuki obrabiał.

Nie ma popytu na to dobro, spójrz chociaż raz na ankietę i nie chrzań.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 119 / 3 / 0
Przepraszam.
Jesteś zajebisty, sztynks masz najtaniej, a tak poza tym to jesteś Wolnym Człowiekiem.

Chodzi mi tylko o prosty fakt.
Zioło w Czechach - 10 euro/g
Zioło w Polsce - 30PLN/g

Co wolisz?

Jeśli są ludzie skłonni zapłacić 50 euro/g haszu - w wielu cofeeshopach - to dlaczego ktokolwiek miałby to samo sprzedawać Polakom w cenie 60PLN/5g? nie jesteśmy narodem wybranym.

IMHO skończyły się czasy haszu taniego i dobrego i nigdy już nie wrócą. Albo marokańskie gówno wielbłąda z olejem silnikowym za grosze, albo zajebisty full-melt za cenę zbliżoną do kokainy.
  • 2129 / 27 / 0
Nie wiem jak teraz, ale w latach 90-tych haszysz był w takiej samej cenie jak zioło. Czasami był nawet droższy. Był to jednak w większości dobry haszysz. Fakt, ludzie wolą marihuanę. Jak pamiętam to praktycznie od zawsze woleli. Może z faktu, że zioło było lżejsze, bardziej euforyczne i mniej przytłaczające ?
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 488 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: pan jozek »
Są wyjątki. Kiedyś był taki żółtawy po 30, na pewno nie polski bo wypierdalał z kapci na długo i było to palenie zajebiste acz dane mi było dopaść tylko z pół grama. Wtedy byłem głupim gówniarzem bo wszyscy mówili, że to chemiczny skun.

Nie zastanawialiście czemu tym debilom nie chce się robić grudy? Jakby była mózgojebna to by ją mogli nawet po 3 dychy opylać.
Trzeźwość to jeden z alternatywnych stanów świadomości.
  • 119 / 3 / 0
Nie zastanawialiście czemu tym debilom nie chce się robić grudy? Jakby była mózgojebna to by ją mogli nawet po 3 dychy opylać.
Żartujesz ofc?
Nie wiem jak teraz, ale w latach 90-tych haszysz był w takiej samej cenie jak zioło. Czasami był nawet droższy.
W niektórych miejscach był nawet tańszy. Później w GOP np. dochodziło do takich akcji, że dil stwierdzał: "Tego nie biorę więcej, bo mówią, że za mocne i nie da się wiader walić" i brał słabsze, po czym sprzedawał w tej samej cenie, ew. piątkę taniej. WTF? Cóż, takie prawa czarnego rynku.
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2009 przez kaszpirowski, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 46 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Bakly »
Kraków
Hasz - 20/25 zł
Zioło - 20 zł

Drogo nie jest, a też miałem okazje z serii 70 zł =5g hasziszu lecz było minęło. Jakość też dobra , i ilościowo tez nie ma co narzekać. No chyba ze ktoś się bawi w 'dillowanie z osiedlowymi dresikami' to różnie bywa.
I quietly observe standing in my space
  • 3490 / 55 / 0
kaszpirowski pisze:
Przepraszam...
Ej ale wiem, że to brzmi mądrze i logicznie i tak dalej ale przepraszam, realia są inne. Zioło nieważne jak chujowe i gówniane zawsze stoi 30 zeta, w standardzie. Hasz 5-20 zeta, rzadko 25. Za 30 nigdy nie miałem ale z reguły w Trójmieście jest taki, że sztuką zrobisz się lepiej niż ziołem.

Zapominasz sobie w tych wyliczeniach uwzględnić o ile łatwiej, a więc taniej jest przemycić tonę haszu niż zioła. I wiele innych czynników, z których zapewne nie zdajemy sobie nawet sprawy. Cokolwiek to powoduje:

Hasz jest tańszy, tu w Polsce.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 463 / 6 / 0
hasz po 5 ?

no taka rozmowa to sensu ni ma.
cena - to cena za gram
jak ktos bedzie sprzedawał na połówki to trza by cene podać mnożąc razy dwa.

z 5zł to tez kupiłem zioło ale w ilości na 1 lufke...
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.