...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Nie znalazłem podobnego wiec zakladam nowy.

A wiec... czy ktos z szanownego grona cpunow zebranych na tym forum przezyl juz 'detox' od acodinu. Moze detox brzmi zbyt ostro ale czy ktos odstawil te magiczne tabletki z apteki po dluzszym okresie uzywania?

U mnie sprawa wyglada nastepujaco, acodin bralem dokladnie rok czasu. Na poczatku, w wakacje 2008 sporadycznie pozniej troszeczke czesciej az do zageszczenia 1/tydzien po 2 opakowania przez ostatnia zime xD, pozniej znowu nieco rzadziej i w ostatnie wakacje gdzies w sierpniu wzialem ostatni raz. Od tego czasu ani tabletki, bo siebie kocham bardziej niz acodin :D Rzucanie nie jest trudne, jedynie raz na jakis czas chwila gdy tesknisz troche za tym zajebistym odlotem.

Najgorsza sprawa jest to dziwne 'przytlumienie' ja bym to tak okreslil. Niby jest wszystko ok ale co chwila sie wylaczasz, odplywasz, przestajesz myslec. Te zawiasy sa powodowane sytuacja, np w towarzystwie wydaje sie ze wszyscy gadaja za szybko i ciezko sie wbic w temat wiec odplywasz albo w tramwaju siadasz i nagle mija ci 15 minut a ty ledwo to zauwazasz, czasami siedzac w pomieszczeniu z powiedzmy 8 innymi osobami stajesz sie niewidzialny, niby slyszysz wszystko i costam powiesz czy sie troche posmiejesz ale to nie tak jak 'normalnie'... Poza tym dystans do swoich emocji ktore odczuwasz jakby przytlumione i masz na nie wyjebane jakie by nie byly.

Moze to brzmi troche strasznie ale nie jest zle, mozna z tym zyc nawet przez dlugi czas, tylko w jakby w innym wymiarze, bliskim ziemskiemu ale jednak innym :P zastanawiam sie czy ktos mial podobnie po rzuceniu acodinu i czy przeszlo to a jesli tak to po jakim czasie. Ja moge tylko dodac ze nie biore juz jakies 3 miesiace wiec to nie tak dlugo dlatego szukam ludzi ktorzy juz dluzej nie lykaja aco.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2009 przez hitchhiker, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik hitchhiker nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 238 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
"zajebisty odlot" po kaszlodynie przejadł mi się już bardzo dawno temu, a jak pomyślę sobie o tym obrzydliwym smaku tych tabletek to mam odruch w wymiotny prawie tak samo mocny, jak po tramadolu w kroplach. szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie uzależnić się od acodinu, bo to taka substancja, że używanie jej raz na tydzień jak dla mnie w zupełności wystarczało.
akodyn jest męczący w kwestiach fizycznych i jeżeli kiedykolwiek miałabym go jeszcze spróbować, to zapewne tylko po to, by podbić działanie kody.

swoją drogą, słowo "detox" i "acodin" w zestawieniu brzmią całkiem zabawnie.
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: hitchhiker »
swoją drogą, słowo "detox" i "acodin" w zestawieniu brzmią całkiem zabawnie.
wiem, zauwazylem :P ale stwierdzilem ze tak jest ok i zostawiam
szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie uzależnić się od acodinu, bo to taka substancja, że używanie jej raz na tydzień jak dla mnie w zupełności wystarczało.
ja tez sobie uzaleznienia od aco jako takiego nie wyobrazam, a z tym uzywaniem raz w tygodniu to jak dla mnie i tak superczesto, dajmy 3 miesiace jak u mnie walenia tydzien w tydzien i robi sie kaszana :D
akodyn jest męczący w kwestiach fizycznych i jeżeli kiedykolwiek miałabym go jeszcze spróbować, to zapewne tylko po to, by podbić działanie kody.
a z koda to jest jeszcze gorzej, to dopiero kusi jak diabli mimo ze jadlem raczej nieczesto, szlo mniej wiecej tak jak aco przez rok tyle ze koda raczej okresami w stylu 2 miesiace nic a miesiac co 3-4 dni w dawkach jakze roznych. W sumie to kto wie, pewnie po czesci to w braku kody moj problem tkwi...
Uwaga! Użytkownik hitchhiker nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 238 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
skoro w braku kody tkwi problem, to ją sobie kup i każdy problem zniknie.
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 927 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: EMP »
haha detox od akodinu hahahaha
SkręciłemZapaliłemTakJakPanBógPrzykazał
PotemSłowaDoZiomkaWOparachZeSkrętówByUważał
NaCoNaWszystkichKonfidentów
NaKurewskąRasęPrzyczajonychAgentów
PozdrawiamWszystkichZielonychKonsumentów
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: hitchhiker »
zmieniam bo zyc nie dacie...
  • 1047 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
jedyny efekt uboczny to spierdolenie psychiczne i odmozdzenie w przypadku debili jedzacych to w ciagach i zakladajacych zjebane tematy
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 1067 / 206 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
Kaszel!
I don't do drugs. I am drugs.
  • 17 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: dosko »
Ja proponuje wlaczyc ten temat w program przedmiotu Nauczanie Do Zyciaw rodzinie w pierwszej klasie gimnazjum.
Uwaga! Użytkownik dosko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Nie zauwazylem zadnych efektow ubocznych oprocz czasami dziwnego uczucia glowy w innej pozycji niz sie znajduje. Jak dla mnie to fajny efekt uboczny :)
Feel free. Of me.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.