Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
witam . nie wiedziałem gdzie o tym napisac . ale chodzi o to ze mam mozliwosc takiej '' pracy '' tylko ze nie chce sie w nic wkopac. nie wiem jakie to sa halucynogeene nie znam nazwy zapewniono mnie ze jezeli zatrzyma policja to 2 godziny i wypuszczaja ale zabieraja '' te srodki '' czy ktos cos wie na ten temat ???
Uwaga! Użytkownik rudypies nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 460 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kasztaniak »
Myślisz, że ktoś kto szuka jelenia do przewozu dragów wartych grubą kasę za grosze powiedziałby o prawdziwych konsekwencjach? Skoro obrót jest niby legalny, to po co przemycać? Wystarczyłoby wysłać pocztą, albo otworzyć sklep na miejscu.
Dowiedz się co to ma być, ale stawiam dolary przeciw orzechom, że substancja jest nielegalna.
Skandynawia ma rygorystyczne kary za wszystkie przewinienia i z policją sobie nie podyskutujesz.

Nie baw się w ten biznes, bo ryzyko wpadki spore, konsekwencje ciężkie, a i kasa pewnie nie jest oszałamiająca.
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
ODPOWIEDZ
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.