Powód: Zmiana nazwy tematu.
Jean Cocteau
dobson pisze: Lepiej sobie zrobić samemu look @ -> hyperreal.info
http://www.magicznyogrod.pl/etesterstan ... 496cf47cf3
Jest jeszcze z ez test jakiś tutaj tylko cena jak za sam test mecke trochę wygórowana.
http://pl.skate-europe.com/headshop/det ... uktow.html
Immunoassay jest znacznie dokladniejszy i czulszy niz miksturka Marquis.
Niestety Immunoassay nie rozroznia dobrze pomiedzy 3,4-MetylenoDioksyMetAmfetamina a 3,4-MetylenoDioksyEtylAmfetamina a 3,4-MetylenoDioksyAmfetamina. Rozroznic te substancje mozna jedynie znajac dokladne stezenie badanych substancji, poniewaz ten test ma rozne czulosci na te 3 zwiazki: (1µg/ml, 600ng/ml, 2.4µg/ml ;respectively ).
Za to Marquis wcale nie rozroznia tych trzech zwiazkow - po prostu robi sie czarny/fioletowy w obecnosci jekiejkolwiek grupy MetylenoDioksy na pierscieniu aromatycznym.
Jest jeszcze miejsce gdzie mozesz wyslac probke o wielkosci ziarenka soli kuchennej (nie wiecej niz 60µg) do dokladnego badania metoda spektroskopii gazowej lub masowej, ale to kosztuje okolo 100zl i trzeba poczekac tydzien.
Nie chce zapeszac ale zapewne masz jakies gowniane 1-3-ChlorofenyloPiperazyne lub 2,5-DiMetoksy-4-BromoFenetylamine, ktore ostatnio zalalo rynek.
Ja ten szajs potrafie poznac po smaku (chociaz nigdy nie probuje wiecej niz 1mg i wypluwam)
Prawdziwa 3,4-MetylenoDioksyMetAmfetamina jest magiczna i tylko DMT moze sie z nia rownac pod wzgledem niesamowitosci. Eh...
ps. wiem wiem wiem... marquisa mozna sobie samemu zrobic - ale nie mam na to czasu.
ChryzantemyDMT pisze: Przegapilem twoje pytanie.
Pewno juz nieaktualne, co?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.