Powód: Zmiana nazwy tematu.
Jean Cocteau
dobson pisze: Lepiej sobie zrobić samemu look @ -> hyperreal.info
http://www.magicznyogrod.pl/etesterstan ... 496cf47cf3
Jest jeszcze z ez test jakiś tutaj tylko cena jak za sam test mecke trochę wygórowana.
http://pl.skate-europe.com/headshop/det ... uktow.html
Immunoassay jest znacznie dokladniejszy i czulszy niz miksturka Marquis.
Niestety Immunoassay nie rozroznia dobrze pomiedzy 3,4-MetylenoDioksyMetAmfetamina a 3,4-MetylenoDioksyEtylAmfetamina a 3,4-MetylenoDioksyAmfetamina. Rozroznic te substancje mozna jedynie znajac dokladne stezenie badanych substancji, poniewaz ten test ma rozne czulosci na te 3 zwiazki: (1µg/ml, 600ng/ml, 2.4µg/ml ;respectively ).
Za to Marquis wcale nie rozroznia tych trzech zwiazkow - po prostu robi sie czarny/fioletowy w obecnosci jekiejkolwiek grupy MetylenoDioksy na pierscieniu aromatycznym.
Jest jeszcze miejsce gdzie mozesz wyslac probke o wielkosci ziarenka soli kuchennej (nie wiecej niz 60µg) do dokladnego badania metoda spektroskopii gazowej lub masowej, ale to kosztuje okolo 100zl i trzeba poczekac tydzien.
Nie chce zapeszac ale zapewne masz jakies gowniane 1-3-ChlorofenyloPiperazyne lub 2,5-DiMetoksy-4-BromoFenetylamine, ktore ostatnio zalalo rynek.
Ja ten szajs potrafie poznac po smaku (chociaz nigdy nie probuje wiecej niz 1mg i wypluwam)
Prawdziwa 3,4-MetylenoDioksyMetAmfetamina jest magiczna i tylko DMT moze sie z nia rownac pod wzgledem niesamowitosci. Eh...
ps. wiem wiem wiem... marquisa mozna sobie samemu zrobic - ale nie mam na to czasu.
ChryzantemyDMT pisze: Przegapilem twoje pytanie.
Pewno juz nieaktualne, co?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.