Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Racja, Toker wysoka tolerka na kodeine wpływa również na konieczność przyjmowania wysokich dawek Tramalu. Przykładowo Gargamel czuje takie dawki jakich ja zupełnie nie zauważam bo nie bierze Kody. Ot taki wniosek mi się nasunął.
Ja na początku "kuracji" Tramalem to coś czułem dopiero po 600 mg a potem to już 1600 mg + 450 mg Kody + 2 mg Klona prawie nie zauważałem :-/
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Ja się trochę dygałem tych drgawek i padaczki, benzo nie posiadam. Jednak nic się złego jeszcze nie stało, jest po peaku, leżę i czytam książkę. Chyba nic złego mi już nie grozi.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Toker, ile w koncu wziales? Oczywiscie, toleracja krzyzowa zachodzi miedzy koda i tramem. Najlepiej dlatego laczyc oba srodki. Wtedy jest milusio :cheesy: . Do tego jakas benzo jak juz wszystko sie rozkreci i jest bardzo milusio :-p .
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
400mg + 100mg po 30min. Jest milusio, naprawdę ciekawa substancja. Szkoda tylko, że nie mam benzo coby uchronić się od niebezpieczeństwa wystąpienia drgawek i "zaokrąglić" działanie uspokajające.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 1384 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
trampek spoko zmiksowany z koda-jakos sama koda mnie wkurwia czasem klepnie i jest ok a czasem ledwo posmyra i sie czlowiek denerwuje ze19,50zł.(albo jak ja wczoraj26zł.wyjebał w błoto :-/
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Kwestia drgawek to też bardzo indywidualna sprawa, ja kiedyś ich dostałem tylko przy 450 mg Kody i 300 mg Poltramu Retard. Było bardzo ciężko, traciłem oddech i przytomność tętno było bardzo słabe -musiałem nogi trzymać wyżej niż głowę, gdybym zasnął to pewnie przestałbym oddychać. Ale to było na początku miałem Xanax ale go nie wziąłem bo nawet nie wiedziałem o tym że trzebabyło tak zrobić. Nikt mnie nie ostrzegł heh ;]
Później to nawet przy 1 g z kropli bez benzosów nie miałem nic podobnego. Bardzo łatowo jest przedawkować Tramadol a konsekwencje mogą być ciężkie.
Ostatnio zmieniony 18 października 2009 przez userd, łącznie zmieniany 1 raz.
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 1384 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
ehh pamietam za młodu (16lat miałem)zerzarłem16kapsów tramalu50mg-nic nie wiedziałem o tym srodku-tylko tyle od jakiegoś typa ze spowalnia obraz-i dojadałem zeby to spowolnienie wystapiło i wymiotowałem a to byl moj1raz i aż800mg!!!!moja dziewczyna byla daleko i gadałem z nia długo przez telefon ze najebałem astronomiczny rachunek na telefon i lerzałem ze sluchawką przy kiblu mówiąc jak ja kocham.....jak sobie pomyślę ile miałem farta -smieje sie z tej mojej "młodzienczej głupoty"a mogło by być niewesoło ale zadnych drgawek ani padaki nie miałem.teraz czasem zarzucam tramca do kody(właściwie kode do tramca)

ach...pytanie czy tabletki tramalu retard100mg róznia sie czyms z wyglądu od silniejszych???
(zajebałem staremu5sztuk trzyma je w fiolce po innym leku nie w blistrze.)
  • 1154 / 35 / 0
Jesli chodzi o niemiceki tramal retard grunenthala to tabletka w dawce 100mg ma chyba napis T1, dawka 150mg napis T2, a tabletka 200mg napis T3. Nie pamietam dokladnie, tramal retard grunenthala jadlem kilkanascie razy w zyciu. Nawet jak mialem wypisany tramal retard to zamienialem w aptece na polska wresje, czyli poltram retard z ktorego nie robi sie "glut" ;-) .
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
dobrze piszesz jeszcze dorzuć kolorki,też są 3 ;-)

wymieniałeś ta sama dawkę na ta same dawką ?

z tymi wymianami to jakieś problemy ,kiedyś chciałem zamienić 1 dożą na 10 małych ,nie da rady
  • 1154 / 35 / 0
wymieniałeś ta sama dawkę na ta same dawką ?
Tak, z tym nie ma problemu. Jesli jednak sie zdarzy to idziesz do innej apteki. Jak jestes uparty to mowisz, ze po tramalu retard brzuch cie boli, a po polskim poltramie nie i juz ;-) .

z tymi wymianami to jakieś problemy ,kiedyś chciałem zamienić 1 dożą na 10 małych ,nie da rady
Pewnie chodzi ci o krople. Jesli chodzi o butle, to nie ma szans zamienic butli 96ml na podobna ilosc mniejszych butelek. Istnieje jedynie mozliwosc wykupienia 2-3 butelek 10ml jesli masz wypisana 96-stke, a akurat nie ma w aptece duzej butli albo nie masz na tyle kasy. Z kazda inna forma mozesz dostac zamiennik, chyba ze lekarz napisze ci na bibule NZ (nie zmieniac) to niestety dostaniesz to co jest wypisane. Bardzo rzadko jednak zdarza sie, zeby lekarz wypisal na bibule NZ.
Zablokowany
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.