Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1611 / 35 / 0
Piękne to były dni gdy były studia, imprezy a kaska wpadała do kiejdy jak syp syp syp talary do portfela... ale niestety - kiedyś trzeba było iść do pracy - jedni poszli na metaforyczną plantację i poginają jakoby murzyni snadnie chlastani biczem i zbierają banany (typu pracownik produkcyjny tudzież inny najemnik). Reszta pójdzie do piekła ;-)

Ale do rzeczy - żrecie jakieś benzosy w robocie?? Co robicie?? Ile żrecie??
-----------------
Moja praca polega na tym, że muszę tam być. W zasadzie nie robię nic, ale moja obecność jest wymagana. W tak nudnej robocie benzo jest jedynym ratunkiem - zarzucam sobie tabsa alpra 0,5mg około południa, kiedy euforia po porannym kontakcie z niebem i drzewami mija, i trzyma mnie do wyjścia, wtedy wracam do życia - fajeczka, w domku drineczek, jedzenie i ruchanie. Taki żywot, a KRKA zarabia kokosy.

Najlepsze że dzisiaj zagadałem z współpracownikiem o dragi - kolo 55 lat i też wpierdala klony i tramal... taka praca - dragolubna - what can I do.
Ostatnio zmieniony 15 października 2009 przez Maskaradore, łącznie zmieniany 1 raz.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 70 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: słaby.84 »
benzo aja cały czas chodzę na benzo
relanium jestem spokojniejszy, wkurwiają mnie klincie na mksa
ale generalnie wszystko co mam
mam prawie wszytski z benzo
lubie taż baclofen

ciekawy temat
Uwaga! Użytkownik słaby.84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: spectrum »
bezno zdarza mi się wziąć z rana jak mnie czeka jakiś nudny i cięzki dzień (poniedziałek: 3 nudne wykłady i 2 nudne ćwiczenia )- tak profilaktycznie. Nie za dużo, około 0,5. Przy takiej dawce wszystko mija bez strasznego uczucia znużenia i niechęci. Przy większych dawkach nie mogłem się powstrzymać od ziewania, a oczy mi się kleiły, nie mówiąc tu o jakiejkolwiek możliwości skupienia się.
  • 203 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: brusdz »
Ja jak pracowalem to jadlem czesto rolki w miksie z koda.
Maskaradore a ze tak z ciekawosci zapytam w jakiej branzy pracujesz?
[b][color=#FF0000]Autovidol dobry jest, pij go stary nie bój się[/color][/b]
  • 432 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: 1waytikt2tickletown »
ja jak pracowałem w telegównie , to też na klonach, rolkach kiedyś, na midazolamie się zdarzało nawet, brałem tylko po to w zasadzie żeby czas szybciej leciał, z nudów i żeby mieć wyjebane ;]
off
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
nie zdradzę gdzie pracuję, ale powiedzieć mogę, że klony i alprazolam to norma od prawie dwóch lat. Z tym, że w dawkach terapeutycznych. Nie wolno mi chodzić do roboty nagrzmocony :cheesy:. Benzosy świetnie komponują mi się z robotą
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1611 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Maskaradore »
brusdz pisze:
Maskaradore a ze tak z ciekawosci zapytam w jakiej branzy pracujesz?
wybacz, ale podobnież jak Dr Kubeusz tego nie zdradzę - praca lekka, łatwa i przyjemna, raczej średnio płatna, baaardzo dragolubna, ale z uwagi na kontakt z klientem psychodeliki odpadają a stymulanty roznosiły by mnie za bardzo, a ja chce tylko żeby to się skończyło (wiadomo - 1 minuta na fecie leci jak godzina).

Dzisiaj anegdotka - podchodzi współpracownik lat około 50 i tekst: Masz Tramal?? - łyknąłbym se z gwinta :-D jest śmiechowo
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 1599 / 47 / 0
Nieprzeczytany post autor: pol90 »
Ja jak pracowałem jako urzędnik państwowy, pracownicy i pracodawca wiedzieli o mojej padaczce to czasami w robocie w biurze wziełem sobie sedam 6 mg i brałem benzodiazepiny, nie wiedzieli co to za leki myśleli, że jak jestem chory na padaczkę to mogę brać, czasami jak byłem trochę otępiały to domyślali się, że to przez leki i domyślam się, że wiedzeli o moim uzależnieniu od leków.
http://tomi001.prv.pl
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
zdarzyło się komuś "narozrabiać" po benzo w pracy?? kiedyś chyba userd coś pisał, że dostał pracę dzięki alpra, ale i przez alpra ją stracił, ale szczegółów nie pamiętam.
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
To chyba nie tak bylo. Userd jadl duzo klonow jakis rok temu i przez tydzien byl tak porobiony tymi klonami, ze kazdy mu w robocie mowil, ze dziwnie sie zachowuje i nieciekawie wyglada. Zreszta jak zajrzy do tego tematu sam napisze jak bedzie chcial.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.