Dziś wzięłam 8 tabletek Sudafedu, 3 Kopiko i jedną kawę... Powiem, że 2 Kopiko by wystarczyły, straszny natłok myśli się pojawił u mnie.
Co do Sudafedu to on działa fajnie przez godzinę, potem jest takie dziwne uczucie - umysł jest pobudzony, ale ciało zmęczone.
po efedrynie fajne skupienie, motywacja, ale następnego dnia to odchorowuje
Nawet na sen sobie czasem zapodawałem :D
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!
Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1
GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
http://www.vena-vita.pl/upload/file/disop.pdf <--- Ulotka dołączona do Disophrolu Retard.
Do objawów przedawkowania (...)
uspokojenie,
bezdech, zmniejszenie aktywnosci umyslowej, zapasc
sercowo-naczyniowa, bezsennosc,
omamy, drżenia lub drgawki (...) Inne
objawy to: zawroty głowy, szum w uszach,
niezborność, zwł. ruchowa (ataksja). zaburzenia
widzenia, spadek ciśnienia tętniczego. (...) suchość w jamie ustnej,
rozszerzenie źrenicy, zaczerwienienie, podwyższenie
temperatury ciala i objawy żołądkowo-jelitowe (...)
Zazwyczaj stosowana dawka dla dorosłych to 1 tabletka dwa razy na dobę, rano i wieczorem. Po uzyskaniu
poprawy 1 tabletka na dobę jest wystarczająca do skutecznej kontroli objawów.
Czyli ładując całe opakowanie ośmiokrotnie przekraczasz "standardową" dawkę, tak (czy coś już mi się miesza? :-| ) Sam maleinian deksbromfeniraminy w dawce 48mg nie wydaje się tak strasznie szkodliwy ale tego siarczanu bym się bała. Nie jestem farmaceutą ani nikim takim po prostu na chłopski rozum pachnie mi to skokiem ciśnienia i niezapomnianym uczuciem "wypadających gałek ocznych".
No i warto wspomnieć, że jedna tabletka ma tyle siarczanu pseudo co dwie tabletki sudafedu mają chlorowodorku.
Sama bym się całej paki tak bez wcześniejszego testu bała chyba :-p
A ktoś wie jak jest z różnicą w działaniu chlorowodorku a siarczanu pseudoefedryny?
No i chill out.
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.