Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 386 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Chaotka »
Tak brałam Sudafed.

Dziś wzięłam 8 tabletek Sudafedu, 3 Kopiko i jedną kawę... Powiem, że 2 Kopiko by wystarczyły, straszny natłok myśli się pojawił u mnie.
Co do Sudafedu to on działa fajnie przez godzinę, potem jest takie dziwne uczucie - umysł jest pobudzony, ale ciało zmęczone.
Uwaga! Użytkownik Chaotka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 286 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: melon27 »
u mnie też po kofie rozdrażnienie, zero skupienia, takie rozchwianie

po efedrynie fajne skupienie, motywacja, ale następnego dnia to odchorowuje
;)
  • 729 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Ciekawe, mnie pseudoefka usypia. 4tab i jak wchodzi to tylko położyć się, zamknąć oczy i spać. :D
Nawet na sen sobie czasem zapodawałem :D
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 135 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rawers »
Mnie pseudo usypia,ale tylko jak wezmę cirusa,po sudafedzie jest wszystko tak jak być powinno.
  • 113 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tyrada »
Po sudafedzie (4 tabsy) jestem pobudzona jak kiedyś po dużej kawie... I też mniej więcej przez godzinę. Potem chciałabym pracować ale mam tak jak Chaotka. Po 8 tab. uczę się przez pół godziny a potem zapominam o nauce i zaczynam ćwiczyć, sprzątać pokój, przemeblowywać mieszkanie, prać ręcznie jakieś szmaty, przekładać ciuchy w szafach, wszystko co związane z wysiłkiem fizycznym ale nauka - odpada.
Ćpak, nie ptak.
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
Jadł ktoś Disophrol Retard na sucho? Da radę to w ogóle jeść? (cała paka)
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 113 / / 0
Siarczan Pseudoefedryny zamiast Chlorowodorku... Po przeczytaniu trochę... No osobiście bym bardzo uważała...
http://www.vena-vita.pl/upload/file/disop.pdf <--- Ulotka dołączona do Disophrolu Retard.
Do objawów przedawkowania (...)
uspokojenie,
bezdech, zmniejszenie aktywnosci umyslowej, zapasc
sercowo-naczyniowa, bezsennosc,
omamy, drżenia lub drgawki (...) Inne
objawy to: zawroty głowy, szum w uszach,
niezborność, zwł. ruchowa (ataksja). zaburzenia
widzenia, spadek ciśnienia tętniczego. (...) suchość w jamie ustnej,
rozszerzenie źrenicy, zaczerwienienie, podwyższenie
temperatury ciala i objawy żołądkowo-jelitowe (...)
Zazwyczaj stosowana dawka dla dorosłych to 1 tabletka dwa razy na dobę, rano i wieczorem. Po uzyskaniu
poprawy 1 tabletka na dobę jest wystarczająca do skutecznej kontroli objawów.

Czyli ładując całe opakowanie ośmiokrotnie przekraczasz "standardową" dawkę, tak (czy coś już mi się miesza? :-| ) Sam maleinian deksbromfeniraminy w dawce 48mg nie wydaje się tak strasznie szkodliwy ale tego siarczanu bym się bała. Nie jestem farmaceutą ani nikim takim po prostu na chłopski rozum pachnie mi to skokiem ciśnienia i niezapomnianym uczuciem "wypadających gałek ocznych".
No i warto wspomnieć, że jedna tabletka ma tyle siarczanu pseudo co dwie tabletki sudafedu mają chlorowodorku.
Sama bym się całej paki tak bez wcześniejszego testu bała chyba :-p

A ktoś wie jak jest z różnicą w działaniu chlorowodorku a siarczanu pseudoefedryny?
Ostatnio zmieniony 09 października 2009 przez tyrada, łącznie zmieniany 1 raz.
Ćpak, nie ptak.
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
No kurwa tylko to, że przekracza się dawkę 8 krotnie można o kant dupy obić bo w Acodinie się to robi chyba kilkadziesiąt razy. Niech ktoś kupi to i wpierdoli do środy i mi napisze czy ok.
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 113 / / 0
To może traktuj siarczan jak chlorowodorek po prostu? Pseudoefedryna to pseudoefedryna.
No i chill out.
Ćpak, nie ptak.
  • 420 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kakihara »
Dzisiaj mam sporo nauki do nadrobienia i sprobuje jednego hummera z dopalaczy, podobno bardzo lajtowy wiec mnie nie wypierdoli jak po bzp, moze sie sprawdzi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.