Przejdźmy do sedna problemu w tym temacie można się podzielić sposobami czym zastąpić papierosa.
Więc: Enjoy the show zacznę pierwszy.
Rzucam od wczoraj wiec zdążyłem już przetestować dwie metody w miare postepu walki bede informował o postępach
-Zastąpienie papierosa słodyczami działa ale do momentu w którym już nie możesz na nie patrzeć i chęć sięgnięcia po papierosa jest o wiele większa niż normalnie wytrzymałem 8 h bez papierosa potem mnie przycisło i zapaliłem
Wniosek: Sposób nieskuteczny nawet dla mnie a potrafie zajadać sie słodyczami w nieskończoność (przegrana bitwa nie oznacza przegranej wojny)
-Wytrzymać bez niczego jednym słowem sposób klapa nawet dla kogoś o silnej woli i cierpi na tym otoczenie.
Suma sumaryczna zdenerwowania kumuluje się a szansa na wyprowadzenie z równowagi rośnie wprost proporcjonalnie do ilości skumulowanej złości
Wniosek:Cierpią na tym niewinni ludzie....hmmm czy warto no trudno taka jest wojna
i jestem w trakcie 3 sposobu ale dzis niedziela jedna apteka czynna i nie ma w niej gum o smaku cytrynowym jutro zakupie
Finicotin skład:
Ekstrakt z korzenia kudzu: 15mg(Ołownik łatkowaty-używany w leczeniu uzależnienia alkocholowego)
Ekstrakt z rooibos: 5mg (Czerwona herbata)
Produkt podobno zmniejsza chęc na papierosa i minimalizuje objawy odstawienia i poprawia humor.
To może działać a i cena jest przystępna ok 18 zł 24 gumy i na dzien maks 8 czyli w najgorszym wypadku starczy na 3 dni wyjdzie cenowo jak palenie napisze co i jak za kilka dni jak potestuje
myślisz, że komu na rękę jest to twierdzenie o "ciężkim uzależnieniu"?
komu zależy, by zdołowani ludzie wierzyli, że rzucić się nie da (lub wymaga to jakiś dzikich technik) i w efekcie palili dalej?
rzucić palenie jest banalnie łatwo
ja rzuciłem po 2 latach ostrego palenia (w ostatnim okresie to po 30+ szlugów dziennie) z dnia na dzień, nie było żadnego problemu, żadnego dyskomfortu, nie ciągnęło mnie nawet
potem po roku przerwy znowu zacząłem palić (depresja z powodu rozstania z laską), paliłem +/- pół roku-rok (nie pamiętam), ale też bez problemu rzuciłem
czasami popalam, tylko na imprezach, ale nie ma opcji powrotu do nałogu
Twój organizm nie potrzebuje nikotyny i toksyn dostarczanych non stop i Ty też nie potrzebujesz (no chyba że chcesz)
nie daj sobie wkręcić kłamstw o tym, że niby ciężko, że niby coś telepie, że się jest agresywnym, że coś denerwuje i po prostu rzuć z dnia na dzień, od razu, bez żadnych technik tylko z motywacją i prawdziwą chęcią nie-palenia
Od jutra rzucam.
PS:Ile stoi paczuszka tabexu bo narazie testuje inne rzeczy ale dla fajnych snów z checia poddam go konsumpcji
PS]
od 30 do 40 zł, ale jest warty swojej ceny. Jedyne co musisz zrobić to stosowac się do ulotki.
Od jutra rzucam.
PS:przeczytałem ksiazke i w zaden sposob nie mija sie ona ze stosowaniem preparatu finicotin ktory nie wydziela zadnej nikotyny jedynie moze poprawic humor o czym autor wspominał a za pogorszenie naszego samopoczucia mozemy obarczyc brak papierosa czyli jezeli bede stosował przez najgorszy okres 3 tygodni powinno byc dobrze i bede zuł w gorsze dni mam duza szanse od ucieczki z nałogu ktora po przeczytaniu ksiazki wydaje mi sie dizecinnie prosta
Dzieki
PS : prosze administracje o pozostawienie tematu moze przydac sie osoba ktore zechca rzucic palenie
Titan pisze: A ja wyleczylem sie z tytoniu trawą. Gdy pale zielsko to jakos nie czuje takiej potrzeby zapalenia papierosa. Wystarczył miesięczny ciąg zeby wkoncu przestac palic :D
Powód: Ortografia. 2 edit : Bo zmiękłem, przez ten odwyk chyba... ;)
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.