...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 21 / / 0
Nie znalazłem tematu o rzucaniu więc zakładam

Przejdźmy do sedna problemu w tym temacie można się podzielić sposobami czym zastąpić papierosa.
Więc: Enjoy the show zacznę pierwszy.

Rzucam od wczoraj wiec zdążyłem już przetestować dwie metody w miare postepu walki bede informował o postępach

-Zastąpienie papierosa słodyczami działa ale do momentu w którym już nie możesz na nie patrzeć i chęć sięgnięcia po papierosa jest o wiele większa niż normalnie wytrzymałem 8 h bez papierosa potem mnie przycisło i zapaliłem

Wniosek: Sposób nieskuteczny nawet dla mnie a potrafie zajadać sie słodyczami w nieskończoność (przegrana bitwa nie oznacza przegranej wojny)

-Wytrzymać bez niczego jednym słowem sposób klapa nawet dla kogoś o silnej woli i cierpi na tym otoczenie.
Suma sumaryczna zdenerwowania kumuluje się a szansa na wyprowadzenie z równowagi rośnie wprost proporcjonalnie do ilości skumulowanej złości

Wniosek:Cierpią na tym niewinni ludzie....hmmm czy warto no trudno taka jest wojna %-D (tak dałem sie wyprowadzić z równowagi plebsowi w obcisłych spodniach opuszczonych do kolan i pokazałem mu ze tak nie wolno)stwierdziłem że pomysł nie jest za dobry(j.w %-D )

i jestem w trakcie 3 sposobu ale dzis niedziela jedna apteka czynna i nie ma w niej gum o smaku cytrynowym jutro zakupie
Finicotin skład:
Ekstrakt z korzenia kudzu: 15mg(Ołownik łatkowaty-używany w leczeniu uzależnienia alkocholowego)
Ekstrakt z rooibos: 5mg (Czerwona herbata)
Produkt podobno zmniejsza chęc na papierosa i minimalizuje objawy odstawienia i poprawia humor.
To może działać a i cena jest przystępna ok 18 zł 24 gumy i na dzien maks 8 czyli w najgorszym wypadku starczy na 3 dni wyjdzie cenowo jak palenie napisze co i jak za kilka dni jak potestuje
Uwaga! Użytkownik Roger 5 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 447 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: electrofreak »
uwierzyłeś w kolejną bajeczkę koncernów tytoniowych - że rzucić palenie jest ciężko
myślisz, że komu na rękę jest to twierdzenie o "ciężkim uzależnieniu"?
komu zależy, by zdołowani ludzie wierzyli, że rzucić się nie da (lub wymaga to jakiś dzikich technik) i w efekcie palili dalej?

rzucić palenie jest banalnie łatwo

ja rzuciłem po 2 latach ostrego palenia (w ostatnim okresie to po 30+ szlugów dziennie) z dnia na dzień, nie było żadnego problemu, żadnego dyskomfortu, nie ciągnęło mnie nawet

potem po roku przerwy znowu zacząłem palić (depresja z powodu rozstania z laską), paliłem +/- pół roku-rok (nie pamiętam), ale też bez problemu rzuciłem
czasami popalam, tylko na imprezach, ale nie ma opcji powrotu do nałogu

Twój organizm nie potrzebuje nikotyny i toksyn dostarczanych non stop i Ty też nie potrzebujesz (no chyba że chcesz)
nie daj sobie wkręcić kłamstw o tym, że niby ciężko, że niby coś telepie, że się jest agresywnym, że coś denerwuje i po prostu rzuć z dnia na dzień, od razu, bez żadnych technik tylko z motywacją i prawdziwą chęcią nie-palenia
  • 1069 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
polecam jeszcze raz Tabex, jest bardzo skuteczny wiele osób go chwali. Poza tym nie działa na zasadzie nikotyny jak nicorette itp tylko substancja czynną jest Cytyzyna. Konkuruje ona z nikotyną o receptor, który jest odpowiedzialny za uzaleznienie. Mi pomógł po 1/2 opakowania. Cała kuracja wymaga zużycia całego opakowania czyli 100 tabletek, jednak mi pomogła tylko połowa. Co ciekawe skutkiem ubocznym zażywania są bardzo realistyczne i bardzo ciekawe sny ;)
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Roger 5 »
electrofreak- nie pojmuje twojego toku myslenia może jak (Donald Tusk paliłeś i się nie zaciągałeś) Motywacje mam silną i chce sie z tym rozstać ale od poczatku palenia paliłem płucojeby(najmocniejsze i w sporych ilościach) ujme sprawe tak z rana po przebudzeniu zawsze paliłem fajke z kawa czyli jakies 5-10 min po przebudzeniu a teraz nie pije kawy ani nie chce zapalic papierosa to nie moge sie skoncentrowac chce mi sie zapalic próbowałem tez wypic sama kawe ale to i tak nic nie dało moje mysli krąża w okół fajki a w pracy palenie mus inaczej bym pozabijał wspolpracownikow.dziennie paliłem paczke minimum teraz jestem w stanie sie ograniczyc do 5 i to z bólem dłonie poca sie zimnym potem brak koncentracji i denerwuje sie o wiele szybciej niz przed paleniem a jestem cierpliwym człowiekiem

PS:Ile stoi paczuszka tabexu bo narazie testuje inne rzeczy ale dla fajnych snów z checia poddam go konsumpcji %-D
Uwaga! Użytkownik Roger 5 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Titan »
A ja wyleczylem sie z tytoniu trawą. Gdy pale zielsko to jakos nie czuje takiej potrzeby zapalenia papierosa. Wystarczył miesięczny ciąg zeby wkoncu przestac palic :D
Uwaga! Użytkownik Titan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
z tego tez powodu całkowicie zrezygnowałem z alko na rzecz trawy bo przy piwie peto musi być i chÓj %-D
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: masturbator »
allen carr! - czytać
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1069 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
[quote="Roger 5"]

PS]

od 30 do 40 zł, ale jest warty swojej ceny. Jedyne co musisz zrobić to stosowac się do ulotki.
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 21 / / 0
Mam zwyczaj sie do niej nie stosować sa jakies wzmianki o przedawkowaniu %-D

PS:przeczytałem ksiazke i w zaden sposob nie mija sie ona ze stosowaniem preparatu finicotin ktory nie wydziela zadnej nikotyny jedynie moze poprawic humor o czym autor wspominał a za pogorszenie naszego samopoczucia mozemy obarczyc brak papierosa czyli jezeli bede stosował przez najgorszy okres 3 tygodni powinno byc dobrze i bede zuł w gorsze dni mam duza szanse od ucieczki z nałogu ktora po przeczytaniu ksiazki wydaje mi sie dizecinnie prosta

Dzieki

PS : prosze administracje o pozostawienie tematu moze przydac sie osoba ktore zechca rzucic palenie
Ostatnio zmieniony 20 września 2009 przez Roger 5, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 210 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Obłąkany »
Titan pisze:
A ja wyleczylem sie z tytoniu trawą. Gdy pale zielsko to jakos nie czuje takiej potrzeby zapalenia papierosa. Wystarczył miesięczny ciąg zeby wkoncu przestac palic :D
Żeby przestać palić trzeba się pomęczyć z miesiąc - dwa, potem z górki.
Ostatnio zmieniony 21 września 2009 przez Obłąkany, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ortografia. 2 edit : Bo zmiękłem, przez ten odwyk chyba... ;)
Pierdol dragi - zostań ninja.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.