Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 43 / / 0
wysoce prawdopodobne apropos bimbru, to tj picie drinkow. Nikt nie wierzy w ich moc,ale dzialaja lepiej (ale pozniej) niz tradycyjne picie,poniewaz wchlanianie sie alkoholu zaczyna sie i odgrywa kluczowa w tego typu przypadku role w jamie ustnej, co wlasnie wzmacnia tak ten efekt. Pamietam, uczyl mnie tego barman jak sam mialem lat 13-14 ale on nie wiedzial w knajpie %-D
  • 76 / / 0
Bimber zrobić łatwo. Dobry bimber to sztuka... Dajmy na to Śliwowica z Łącka - "Daje krzepe, krasi lica, nasza łącka śliwowica!" %-D jak dla mnie arcydzieło wyrobu regionalnego. I właśnie takie kurwa pamiątki chce przywozić z wakacji! Dlatego legalizować wyroby regionalne!
Kocham wesela na wsi. Tam zawsze jest wielka butla z bimbrem, lub kilkoma nawet, jego odmianami.
Dobry bimber bije na głowę wódke - każdą. Piękna bania, w łóżku zero helikoptera, a rano jak nowo narodzony. No i przechodzi jak miód. Pięknie być Polakiem, choćby dla tradycji tego trunku.
Miałem przyjemność(jaką kurwa przyjemność?! Rozkosz!) uczestniczyć w weselu, gdzie serwowano "starkę", wg dawnej tradycji szlacheckiej. Szlachcic, gdy rodził mu się syn, pędził własnoręcznie najprzedniejszą gorzałkę i napełniał nią dużą dębową beczkę, którą zakopywał w ziemi. Gdy syn dorastał i żenił się, odkopywano beczkę i serwowano gościom weselnym. 27 letnia starka... Wiem już jak samkuje olimpijski nektar.

@Virus X
W tych budowlanno-ogrodniczych robią nawet specjalne stoiska winiarsko-browarnicze w sezonie (sierpień, wrzesień, październik).
Widziałem tam nawet deflegmator ^_^
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2009 przez ruusujuuriuute, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ruusujuuriuute nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 123 / / 0
Nieprzeczytany post autor: diesel »
pilem kiedys taki odkopany na weselu

trunek extra klasa
"Kto staje się potworem ten zrzuca ciężar bycia człowiekiem"
                                                                      Dr. Johnson
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Hej Hounsi! Żyjesz?
Zasugerowałbyś jakąś banalną metodę doprawiania destylatu? Chciałbym coś gorzko-korzennego.
I'm broken.
  • 69 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tHe oVerDoseR »
Ja w weekend nastawilem absynt, za tydzien odparowywanie i skraplanie. Zobaczymy co wyjdzie...
  • 749 / 5 / 0
Tylko tydzień się maceruje?
I'm broken.
  • 69 / / 0
tak, wg przepisu. Ewentualne potrzymam kilka dni dluzej
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Cancer »
Jasne że żyje. Napisz tylko w której fazie destylacji chcesz przyprawiać. Zacier, w trakcje destylacji, czy finalny produkt?
  • 749 / 5 / 0
Jużem przyprawił. Samym cynamonem, goździkami i palonym cukrem. Jestem zadowolony - jak na pierwszy raz. ;-)
Aha, przyprawiłem produkt finalny po drugiej destylacji.
Następnym razem chciałbym uzyskać coś jak najbardziej zbliżonego do łiski. Wykorzystywałeś do doprawiania wióry dębowe, migdały?
Ja z łiskaczy bardzo lubię Jacka Danielsa i wydaje mi się, że czuje w smaku migdały.
Pozdrawiam!

A Tobie z tym absyntem życzę powodzenia!
Jaki wyjdzie, pochwal się. I przepis zapodaj, z którego korzystałeś?
I'm broken.
  • 69 / / 0
Przepis http://hyperreal.info/node/5508
Tylko piolunu dalem 10g wiecej
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.