Kocham wesela na wsi. Tam zawsze jest wielka butla z bimbrem, lub kilkoma nawet, jego odmianami.
Dobry bimber bije na głowę wódke - każdą. Piękna bania, w łóżku zero helikoptera, a rano jak nowo narodzony. No i przechodzi jak miód. Pięknie być Polakiem, choćby dla tradycji tego trunku.
Miałem przyjemność(jaką kurwa przyjemność?! Rozkosz!) uczestniczyć w weselu, gdzie serwowano "starkę", wg dawnej tradycji szlacheckiej. Szlachcic, gdy rodził mu się syn, pędził własnoręcznie najprzedniejszą gorzałkę i napełniał nią dużą dębową beczkę, którą zakopywał w ziemi. Gdy syn dorastał i żenił się, odkopywano beczkę i serwowano gościom weselnym. 27 letnia starka... Wiem już jak samkuje olimpijski nektar.
@Virus X
W tych budowlanno-ogrodniczych robią nawet specjalne stoiska winiarsko-browarnicze w sezonie (sierpień, wrzesień, październik).
Widziałem tam nawet deflegmator ^_^
Dr. Johnson
Zasugerowałbyś jakąś banalną metodę doprawiania destylatu? Chciałbym coś gorzko-korzennego.
Aha, przyprawiłem produkt finalny po drugiej destylacji.
Następnym razem chciałbym uzyskać coś jak najbardziej zbliżonego do łiski. Wykorzystywałeś do doprawiania wióry dębowe, migdały?
Ja z łiskaczy bardzo lubię Jacka Danielsa i wydaje mi się, że czuje w smaku migdały.
Pozdrawiam!
A Tobie z tym absyntem życzę powodzenia!
Jaki wyjdzie, pochwal się. I przepis zapodaj, z którego korzystałeś?
Tylko piolunu dalem 10g wiecej
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.