Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 684 / 9 / 0
tak
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Problemy z motywacja i paleniem, ktos ze znajomych bral i jest rewelacyjny i do tego pisza duzo o tym. Zyban jest normalnie jako antynikotynowy i dlatego jest drogi, bo bierze sie go krocej. Jak sie bierze nawet ten lek i tak sie cpa do tego do malo sensowny pomysl.
  • 156 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ojgasm »
U mnie po 9 dniach stosowania mogę powiedzieć, że lek poprawia motywację, ale nie daje napędu. Co prawda czynności nudne i monotonne robi się lżej (nie wkurwiają mnie aż tak bardzo) to jednak do niewielkiej ilości amph nie ma co porównywać. Bupro ma za to inną zaletę: jest legalny i apteczny i u mnie wygrywa. Ale gdybym miał dostęp do Adderalu to zdecydowanie bym zmienił lek właśnie na niego. Apteczna amph ma tą zaletę, że jest uwalniana powoli, nie powoduje w dawkach leczniczych nadprzekaźnictwa i co z tym się wiąże - zjazdów, choć dawki które kosztowałem naszej rodzimej amph także nie powodowały u mnie nieprzyjemności i spało mi się lepiej niż po bupro. Tyle, że tego gówna już nie tknę. Za dużo do stracenia.

Powoli dojrzewa u mnie plan wizyty u psychiatry i skołowanie metylofenidatu.
Powiedz NIE trzeźwości
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: samsam »
Drugi dzien brania wellbutrinu, na razie 150 mg z rana.

Byc moze to placebo, ale odczuwam wzrost pewnosci siebie i wydaje mi sie, ze latwiej mi sie zabrac do robienia czegos co wymaga wysilku. Wczesniej rozpoczynanie nieprzyjemnych prac i nie odrywanie sie od nich bylo wielkim problemem. Czekam co bedzie przez najblizszy tydzien i co zmieni sie gdy przejde na 300 mg.

Tez od dluzszego czasu mysle (a raczej marze :)) o metylofenidacie, ale nie bardzo widze jak mialbym taka akcje przeprowadzic. Czy myslicie, ze jakis ginekolog z ogloszen w gazetach wypisalby mi na to recepte za odpowiednia oplata? (wiem, ze jest na rozowa)

Ale jak na razie bupropion mi sie podoba.
  • 156 / 5 / 0
wzrost pewności siebie to najlepiej odczuwalne u mnie działanie bupropionu. Otoczenie też to odczuwa, choć nie wie, że biorę :-)

z motywacją gorzej, aczkolwiek jak już się za coś cięższego zabiorę, nie wkurwia mnie to tak jak przed braniem. Za to zauważyłem, że o wiele gorzej znoszę nudę...Depresja w godzinę i to chamska.

Ginekolog? %-D
Powiedz NIE trzeźwości
  • 156 / 5 / 0
przedwczoraj minął drugi tydzień i ... o fak ... rozkręciło się konkretnie. Cały dzień na bananie, chęć robienia czegoś pożytecznego do późnego wieczora. POPRAWA WYNIKÓW SIŁOWYCH PODCZAS TRENINGU W STOPNIU ZNACZNYM ! Kawa strasznie spiduje, działa wręcz euforycznie - głupawka, ale pod kontrolą. Nie ten ja - naprawdę jestem zaskoczony działaniem specyfiku! O papierosach nawet nie myślę. O dziwo o innych używkach również, aczkolwiek...nie mówię nie. Poprawa koncentracji zauważalna, ale w niewielkim stopniu.

Co myślicie o połączeniu tego z piracetamem? Ktoś próbował takiego miksu?
Powiedz NIE trzeźwości
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Nie miksuj tego, unikaj nawet kawy, a piracetam odradzam wogole szczegolnie przy tym. Piracetam robi burdel we lbie, wzmaga niepokoj, przestajesz brac to to wogole sie czujesz jak bezmozg, a antydepr efekt bedzie inny niz noirmalnie. Po bupro bedziesz nerwowy po ssri bedziesz senny. Bez sensu. Kawa wzmaga u mnie niepokoj w polaczeniu z tym, nie ma to zadnego sensu, poza tym wyrabiasz tolerancje krzyzowa, szkoda potencjalu tego specyfiku. Ja jakos mam dalej ochote na uzywki po tym, ale jakos bardziej na opio, alko. Ciesze sie ze na mnie po dlugiej przerwie zaczelo znow fajnie dzialac, tolerka spadla.
  • 156 / 5 / 0
poza tym wyrabiasz tolerancje krzyzowa
Kawa pobudza wydzielanie dopaminy a bupro hamuje jej rozkład. Jeśli tak to działa o tolerancji krzyżowej chyba nie ma mowy. W praktyce u mnie to wygląda tak: bupro bez kawy - kurwica, nieogar i deprecha, z kawą WOW ... jedyne co mogę powiedzieć to WOW :-)
Powiedz NIE trzeźwości
  • 1 / / 0
dorzuce swoje 3 grosze do tematu:

Dzisiaj koncze juz 3 miesiac brac W. przy dawce 150mg na dzien
Zamiar byl taki zeby rzucic palenie, a tak na prawde, to podswiadomie chcialem sobie poukladac troche spraw poprawiajac sobie "jakos swojego zycia":) taa

skutki:
- kompletnie zapomnialem ze palilem kiedys papierosy, fajki staly sie dla mnie calkowicie obojetne, (no chyba ze po 3 piwach) Na rzucanie palenia: REWELACJA
- Swoistego rodzaju, do niczego nie porownywalne pobudzenie i wzrost motywacji. Zaczalem regularnie chodzic na basen, czasem nawet do 3 razy w tygodniu, do tego rower, squash... Ewidentnie podkreca noradrenalinke
- Jakiejś odczuwalnej zmiany nastroju i samopoczucia nie odczulem, wzrostu libido rowniez nie :/

side efekty:
- na pewno szum w uszach, slyszalny przy zasypianiu
- skoki cisnienia (skurczowego)
- sen gorszej jakosci (fizycznie niby wypoczety, ale psychicznie to chyba troche gorzej)
- sraczka myslowa, trudnosci z koncentracja
- slabsza glowa do alko
  • 156 / 5 / 0
- Swoistego rodzaju, do niczego nie porownywalne pobudzenie i wzrost motywacji.- sraczka myslowa, trudnosci z koncentracja
dokładnie tak samo to odbieram. Na tym polu amfetamina (w małych ilościach doustnie) działała na mnie o wiele lepiej. Powodowała pobudzenie i wzrost motywacji przy jednoczesnym wzroście koncentracji i jasności myślenia. Bupro niestety tego nie potrafi :(
- Jakiejś odczuwalnej zmiany nastroju i samopoczucia nie odczulem, wzrostu libido rowniez nie :/
samopoczucie poprawia mi się po kawie. Cały myk polega na tym, że wcześniej mogłem pić dziennie max dwie kawki, przy czym druga (po południu) często zamiast pobudzać zamulała a teraz każda porcja kofeiny jest przyjmowana przez mój organizm dziką euforią :-) Po amfie wogóle nie piłem kawy.

Jeśli chodzi o libido również bez jakichś fajerwerkowych zmian - po amfie duracell %-D

O fajkach zapomina się przez tydzień. Nie wyobrażam sobie lepszego leku na rzucenie palenia.
Powiedz NIE trzeźwości
ODPOWIEDZ
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.