Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 853 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: gbu »
W cafe de la Ostrava ciężko z kupnem zza baru.Niestety przyjeżdza buractwo z pod granicy i mamy tam zjebaną opinie - ostatnio nawet kolesiowi w hotelu nie pasowało że jesteśmy Polakami bo ponoć niezły syf ma potem.
Jednak czasami zdarzają się dilerzy w CDLO, najlepiej przyjechać w piątek gdzie dużo ludzi jest

kaszpirowski a Tobie za każdym razem sprzedają?Z ciekawości pytam bo za pierwszym razem niby nie ale w końcu sama barmanka podeszła, za drugim po kilku tygodniach bez problemu bo poznała mnie a za trzecim już nie chciała - a nic nie przeskrobałem ;-)

ps. i oczywiście w Czechach nic się nie zmieniło w kwestii jarania/posiadania itp.W Pradze to już są lokale co się nawet pytać nie trzeba tylko idziesz do baru, mówisz tyle i tyle trafku ,dostajesz co chcesz i nie ma znaczenia czy jesteś z Czech, Polski czy Kongo:)
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2009 przez gbu, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 413 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: trąpka »
ja też wraz ze swojąekipką miałem drobne problemy kupić w Cafe de la Ostrava jakiś weed, spotkaliśmy nawet jakąś inną polską ekipkę (serdeczne pozdrowienia:P), dziwią napisy "coffee shop" na lampach, i wszędzie gdzie się da, a trawy nie kupisz ;/ w końcu jednak udało się i sprzedano nam 4g czecha:P powiem szczerze, że taka dtroche amatorka, jeśli chodzi o sam weed i jego obróbkę, ale upalić się można, choć moc nie jest jakaś wygórowana, mimo wszystko polecam cafe de la ostrave choćby za sam klimat i te spliffy porozrzucane po stolikach;) na plus także zasługuje kolekcja fajeczek na ścianie;)
pzdr
zdecydowane i stanowcze raczej nie
  • 36 / 1 / 0
Nie wiem czy to prawda ale w Pradze podobno funkcjonują już normalne kofiszopy
http://www.youtube.com/watch?v=wAhwySvCOPs
http://www.youtube.com/watch?v=Ds9JN1XaBRA

" Taka iluzja pomaga opadać emocjom. "
  • 17 / / 0
A wiecie gdzie mozna podbic w Cieszynie. Nazwa baru czy cos ??
  • 4 / / 0
jestem z okolic czeskiego cieszyna i chodze do sasiadow po skero, jezeli macie jakies watpliwosci to smialo pytajcie, a co do legalnosci marihuany w cz, to mozna miec przy sobie 1g, za palenie w miejscach publicznych jedynie mandat, ale cz sa bardzo liberalni i chyba wszyscy tam pala i dostac palonko jest naprawde latwo
Uwaga! Użytkownik Limak1990 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: tazek »
1gramik malutko, kurwa za większa ilość tylko mandacik? :D
  • 4 / / 0
nie wiem czy malo, biorac pod uwage ze w pl walna ci kurewskie zawiasy za 0.1:p. Pozatym czeska policja jest "normalna", nie ma zadnego trzepania jezeli nie robisz syfu. mozna miec jedna rosline, niby nie mozna z niej nic zrobic, ale kto to sprawdzi i kogo to tam obchodzi... czesi daza do legalizacji, stopniowo, ale wkoncu sie to stanie. Palenie duzo lepsze i worki tez duzo wieksze niz w polsce.
Uwaga! Użytkownik Limak1990 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 853 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: gbu »
To jest właśnie najlepsze u czeskich policju - Mają całkowicie wyjebane na trawę, chyba że wyczają że prowadzisz auto ujarany.Dlatego teoria jest w sumie mało ważna - ja np słyszałem że można mieć 3 g ale jak kolega mieszka obok to pewnie wie lepiej.W praktyce możesz mieć więcej, jarać gdzie popadnie itp , i jak nie będziesz robił syfu to nikomu nawet nie przyjdzie do głowy by Cię przeszukiwać czy podchodzić do Ciebie jak sobie jarasz na ławeczce/w parku itp.
  • 119 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: tazek »
kurwa, kiedy tak będzie u nas po tym wszystkim jadę do Czeskiego Cieszyna cieszyć się życiem.
  • 4 / / 0
Zapraszam w nasze rejony, napewno nie porzalujesz:D :). A ogolnie to nawet do kierowcow sie nie przyjebuja jak sa spaleni, przynajmniej kolega mial tyle szczescia. a tak to palic mozna wszedzie, no moze poza ulicami w centrum miasta:p Ale pozatym palic mozna spokojnie. Czeska policja jeszcze nigdy mnie nie przetrzepala, nawet jak troche jaj sobie porobilismy i policja interweniowala. skonczylo sie wszystko na sprawdzeniu dokumentow , chociaz mozna trafic na policjantow ktorzy specjalnie polakow wala w dupe i ciagna lapowki, bo takei akcje tez byly:/ Mandat na 1000 zl albo 200 zl do lapy:/ tyle ze to nie za palenie, o to badzcie spokojni:)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.