Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Braun »
No coz,ostatecznie bede cos wiecej wiedzial jesienia.Poza tym zostaly jeszcze proby z listkami.Wciaz jeszcze mam nadzieje,ze znajdzie sie ktos ,majacy troche doswiadczenia z ta roslinka.
Pozdr.
Uwaga! Użytkownik braun nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / 1 / 0
A nie lepiej załadować sobie wilca purpurowego który też zawiera LSA.Ja kupuję 3 paczki za ok. 5 zeta, mielę i mieszam w szklance z wodą.Od razu wypijam, czekam godzinkę i... jak ktoś chce sobie zapodać jakąś muzę to już jest za późno.
  • 463 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Mam 40 nasion rivei. Widze że na większość osób nie działa :-/ Może przez to trzymanie w wodzie? Może jakieś substancje "uciekają". A gdybym po prostu zjadł te 40 nasion dokładnie gryząc?
Virus X pisze:
Nikt nie odpowie? Szkoda. Jem te nasionka i niech się dzieje co ma być.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2008 przez borrasca, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2244 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Świeże? Zresztą...niedługo się dowiesz zapewne.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Opisując jednym słowem - chujnia. Kilkoma - cośtam niby było, jakaś ciężkość w bani, śmiechawka, kłucie wątrobie, problem ze złapaniem oddechu, ale w sumie tyle co nic. Zraziłem się do powoju. Jeśli najdzie mnie jeszcze ochota poczuć moc lsa to zaopatrzę się w powój hawajski.
  • 755 / 19 / 0
dobrze ze zraziles sie do powoju a nie do LSA ;]
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 381 / 12 / 0
Takie pytano: czy ten powoj zostal rowniez zdelegalizowany? Nigdzie go nie widze w sklepach
Tańcząc w ogrodzie światła...
  • 2129 / 31 / 0
[quote="carnage9"]
Takie pytano]
Tak. Rivea corymbosa i Argyreia Nervosa stały się nielegalne z dniem 8 maja. Jedyny legalny powój to Ipomoea violacea ( Morning Glory ), który jednakże, ma najniższą zawartość LSA z tych trzech gatunków.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 24 / 1 / 0
Muszę powiedzieć, że nieco mnie zmartwiliście :(. Sporo oczekiwałem od tej odmiany. Zaopatrzyłem się już jakiś czas temu w 150 nasion, w sumie nie mam też pewności co do ich jakości.
Mała uwaga mielenie powoduje proces utleniania. Jeśli zostawimy zmielone nasiona na kilka godzin, wszystko z nich ucieknie. No chyba, że LSA nie ucieka hehe. Ale generalnie substancje ze zmielonych roślin/nasion utleniają się bardzo szybko.
  • 24 / 1 / 0
No więc mogę podzielić się swoim doświadczeniem. Wczoraj zjadłem 50 nasion i nic. Żadnych efektów, tych pożądanych jak i niepożądanych. Za chwilę będę szamać pozostałe 100 ale w sumie na nic nie liczę.
Wydaje mi się jednak, iż jest to wina słabej jakości samych nasion. Kupiłem je na ebayu z Anglii. Były strasznie suche i twarde, nie dało ich się rozbić młotkiem :wall:, byłem zmuszony użyć młynka.

PS jaki jest czas na edycję? :P

[Krótki ;) ]
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.