Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Jak często ćpasz DXM ?

Czas głosowania minął 29 września 2007

Częsciej niż raz dziennie. Właściwie to cały czas żyje na dexowej fazie.
6
6%
Codziennie.
0
4-5 razy w tyg.
3
3%
2-3 razy w tyg.
14
13%
Raz na tydzień.
16
15%
Raz na 2 tyg.
14
13%
Raz w miesiącu.
12
11%
Rzadziej niż raz na miesiąc.
23
21%
Nie ćpam DXM.
21
19%

Liczba głosów: 109

ODPOWIEDZ
  • 180 / 3 / 0
soultaker pisze:
Wiem że źle robie... ale ktoś kto cierpi na głęboką depresje i fobie społeczną (ja już 7 lat) zrozumie mnie że idę po trupach żeby oderwac sie w jaki kolwiek sposób od tego stanu zresztą... dzięki za szczerośc i rady....
Jesli latasz na noc to Cie nie rozumiem, a jesli w dzien to jak najbardziej popieram [ w sensie rozumiem, a nie - cpaj dalej].

Pozdro
Nie boję się juz...
Ja umrę   
Ja umrę...
  • 132 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kylek »
U mnie wygląda to tak:
1 raz na 2 tygodnie :cool:
od 300 do 450 [mg]. Na więcej staram się sobie nie pozwalać, nie chcę wytwarzać za dużej tolerancji.
A tak to po 300 mg mam już niezłe loty. ;-)

Pozdr.
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania,
bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
  • 210 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: rezystor83 »
Moje fazowanie wygląda tak wpierdzielam około 18:30 jakieś 800mg mniej nie ma sensu w moim wypadku bo nie ma efektu jaki lubię mimo ze z DXM poznałem się niedawno na 19:30 jestem już ładnie pojebany :-D kładę się do wyra i słucham muzy ok 23 faza zaczyna mijać i do godziny 4 dochodzę do siebie wcześniej za cholerę nie usnę a rano do pracy wstaje jeszcze czuje deksa więc staram się tego unikać bo boję się ze coś będzie po mnie widać łykając magiczne tabletki nie jest łatwo prawidłowo funkcjonować w społeczeństwie dlatego staram się to robić w sobotę w niedziele mogę sie wyspać a i jeszcze nie łykam jak mam świetny humor następnego dnia się pogarsza nie wiem dlaczego a więc raz w tygodniu sobota jest spoko :)
  • 762 / 37 / 0
Nieprzeczytany post autor: lolek555 »
Raz na tydzien, raz na kilkanascie dni, biore jak mam wolną chatę na noc nie ważne czy nazajutrz szkoła, bądź jak jestem wkurwiony, badz jak mam za duzo pieniedzy i nie wiem na co wydac :)
Uwaga! Użytkownik lolek555 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 386 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Chaotka »
U mnie doszło do tego, że gdzieś w Maju/Czerwcu brałam dwa razy w tygodniu po 20 tabletek.

A teraz wyjechałam do Hiszpanii i miałam dłuższą przerwę. Powiem, że gdy w koło jest tyle pięknych widoków, to nawet nie ciągnie Cię do ćpania ;)

Mam do was pytanie... Bo takie coś w stylu ćpanie/ przerwa nie za bardzo mi pasuje. Chciałabym ustalić jakąś regularną, bezpieczną dawkę (Wiecie, chodzi o to, żeby nie zostać narkomanką). Ile mi proponujecie?
Uwaga! Użytkownik Chaotka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 191 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Faithless »
żeby nie zostać narkomanką
prowokacja?
albo inaczej: co przez to rozumiesz?
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2009 przez Faithless, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Faithless nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 386 / 2 / 0
Narkoman to dla mnie ktoś kto leczy się w ośrodkach dla uzależnionych.
Uwaga! Użytkownik Chaotka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 734 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: fever ray »
spokojnie, dxm nie jest tak uzalezniajacy, to nie heroina. jesli chcesz, to mozesz to odstawic praktycznie w kazdym momencie... rzecz w tym, ze niekoniecznie sie chce.
ale wobec tego moze wyjedz sobie na dluzszy urlop, wyjdzie ci na dobre
  • 191 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Faithless »
Tak więc ktoś, kto wali heroinę w ciągu od 20-30'stu lat, i nie leczy się bo mu z tym dobrze, nie jest w twoim mniemaniu narkomanem?
Natomiast palacz marihuany, którego starzy przymusowo wciskają na detoks, już nim jest?
Masz dziewczyno pokręconą logikę.
Uwaga! Użytkownik Faithless nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 386 / 2 / 0
Faithless, no w sumie masz rację ^^

Z tym, że są ludzie dla których ćpanie źle się skończyło... Powiedzmy, że to są narkomani.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.