Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Podciągniemy to pod przygotowanie zatem.

Mocniejszy wywar może powodować silniejsze pawie. Do tego pewne odmiany caapi są bardziej pawiogenne od innych. Szamani znają, która odmiana do czego służy. Kwestia wrażliwości na smak, zapach - to wszystko też ma znaczenie. Słabsze wywary też mogą jednak powodować silne pawie, czasem nawet silniejsze niż te z mocniejszych. To zależy, co wychodzi. Jako rzecze jaffa. Emocje. Nie tylko jednak. Złe duchy zamieszkują różne miejsca. Mogą podczepić się pod nas w momencie obecności w takim miejscu. Jakie konsekwencje się z tym wiążą to już osobna sprawa, ważne tu jest, że taki silny ayapaw jest jakby reakcją na obecność takiego niechcianego gościa. Może więc przybierać różne, znaczące kształty. To jednak mało kto analizuje. Tak czy inaczej oczyszczenie jest tutaj słowem bardzo na miejscu, hehe.

W czasie przygotowywania wywaru warto słuchać tego, co szepczą głosy a nie siedzieć w drugim pokoju i grać w PlayStation. Ma to swoje znaczenie.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 335 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kapo »
Hmm stosowal tu ktos Pharmahuasce?
Chodzi mi dokladnie zeby uzyc 150 mg moklobemidu i po tym wypic wywar tak z 10-15 g mimosy
Jak myslicie powinno wszystko pojsc ok?
Uwaga! Użytkownik kapo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2244 / 23 / 0
Nie kojarzę takiego sposobu.
Nie wiem jak z moklo ale mimozy trochę dużo. Dużo za dużo jeśli jakość dobra.
Od 30 minut do godziny przed przyjęciem tryptaminy. Tyle jeśli chodzi o timing.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1294 / 230 / 0
Nieprzeczytany post autor: trydzyk »
kapo pisze:
Hmm stosowal tu ktos Pharmahuasce?
Chodzi mi dokladnie zeby uzyc 150 mg moklobemidu i po tym wypic wywar tak z 10-15 g mimosy
Jak myslicie powinno wszystko pojsc ok?
Planuję zrobić to samo. Podziel się wrażeniami, jeśli się uda.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 1199 / 8 / 0
Misiu ja uzywalem pharmahuasci, zarzucilem 300 mg moklobemidu i uzylem 1 porcji(nie pamietam ile to bylo) wywaru z psychotrii virdis. I nie powiem zadzialalo :) bez fajerwerkow wizualnych - mimo to najlepszy trip jak dotad w zyciu.
  • 335 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kapo »
Ja rowniez wczoraj uzylem pharmahusaci
I mam wiecej pytan niz odpowiedzi
Zarzucilem 150 mg Moclobemidu po 40 minutach wypilem wywar z 10 g mimosy(jakosci mimosy jestem pewien)
Po 1h od zarzucenia Moclo zaczelo sie ale nie bylo zadnych wibracji ani utraty ego.
po jakiej 1h i 10 minutach zaczelo robic sie juz bardzo mocno i nagle wszystko sie zerwalo doslownie peak trwal jakies 5 minut i tu mam kilka pytan
Czy moclobemid nie jest za krotkim inhibitorem MAO?
Na ulotce pisze ze okres poltrwania to 1-2 h Moze dzialanei tego DMT nagle sie zerwalo poniewaz moclo przestalo dzialac?
Moze 150 mg Moclo to za malo do mocnej inhibicji?
Jeszcze co do samej mocy 10 G dobrej mimosy powinno wystrzelic w kosmos
Wywar gotowalem w nocy z piatku na sobote poczym wpakowalem go do plastikowej butelki i wrzucilem do zamrazarki , gdzies przeczytalem ze tak mozna przechowywac aczkolwiek wydaje mi sie ze nie do konca pozbylem sie powietrza .
Czy DMT szybko degraduja w kontakcie z powietrzem?
To by bylo na tyle nastepnym razem sproboje jakies 300 mg Moclo i z 15-20 G mimosy i wypije od razu mysle ze bedzie OK :)
Edit:
Ostatnie pytanko
Czy im dluzej wywar roslinny jest gotowany tym bedzie mocniejszy?
Ja gotowalem ok 5 h a co jakbym poswiecilbym temu gotowaniu 8 h bedzie mocniejszy?
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2009 przez kapo, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik kapo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
Swoją pierwszą sesję Aya zaplanowałem z kolegą na środę - czwartek (on środa, ja czwartek). Wiem już, czego nie mogę jeść, ale nie wiem, co mogę. Wiem, że na pewno mogę jeść ryż (ale przecież nie będę żarł ryżu bez przerwy przez 2 dni :P) Zamierzamy całkiem odpuścić mięso, jakie owoce / warzywa nie będą sprawiały problemów w interakcji z MAOI? Albo prościej - Ayanauci, jak wygląda Wasza dieta na 24h przed i po?

Co do dawkowania - dla kolegi przygotujemy wywar z 3g mimosy i 3g ruty, dla mnie pewnie podobnie (może 1g mimosy więcej, jeśli na kolegę nie podziała, wiem, że to sprawa indywidualna, ale materiał leży u mnie w pojemniku próżniowym od lutego, a cholera wie, ile leżal w magazynie i czy w ogóle jest aktywny). Czy jest jakaś alternatywa dla kwasu cytrynowego? (czytałem, że nie odparowuje podczas gotowania i potem Aya jest strasznie kwaśna oraz szybciej doprowadza do wymiotów).
High, how are you?
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Moklo wykazuje silniejsze działanie w większych dawkach.
W lodówce można. Bez dostępu światła i powietrza.
Generalnie to z tym gotowaniem to jest tak, że dużo zależy od sposobu gotowania ale rzecz jasna przestajesz gotować, kiedy już nie ma czego wyciągać. To tak bardzo ogólnie ale chyba wiadomo ocb.

Ryż i woda - dieta dosyć popularna i raczej bezkonfliktowa. Podobno stosowana z dobrym skutkiem. 2 dni to niespecjalnie długi okres czasu.
Alternatywa? Pewnie. Ocet biały. Teraz tylko trzeba by się zastanowić, co gorsze. Jedni wolą to, inni to drugie. To też sprawa indywidualna. Wiesz, jeden będzie miał problem z kroplą soku z cytryny a drugi pochłonie cały owoc, przegryzając każdy kęs i nawet się nie skrzywi. W każdym razie, jakby co, to jest jeszcze ten ocet.
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
Już po wszystkim... Robiliśmy z cytryną. Przyjaciel dostał (prawdopodobnie) reakcji alergicznej na rutę i po wywarze z 3g ruty miał pełne "ajałaskowe" doświadczenie... Łącznie z "healingiem", który to dosyć mocno go zmienił (na +). W kazdym bądź razie w ostatniej chwili coś mi powiedziało, żeby dac mu wpierw samą rutę, i wiem, że gdyby dopił mimosę, byłoby bardzo nieciekawie. W momencie, kiedy czuł się już nie najlepiej, chciał mimo wszystko dopić mimosę i objawił mu się wtedy tygrys, który go zaatakował (z zewnątrz wyglądało to, jakby poraził go prąd), czyli chyba duchy roślin same mu powiedziały, że na tym koniec. Przez około 4-5h doświadczał pełnych wizji przy zamkniętych oczach, smużenia i klatkowania obrazu przy otwartych + strasznych nieprzyjemności żołądkowych. Widział swoje ciało od środka, jak jest leczone i składane w jedną całość, towarzyszył temu duży ból i strach. Po tym doświadczeniu obaj zrezygnowaliśmy z wchodzenia w temat Aya samodzielnie, może kiedyś, w dżungli, z szamanem... Szkoda tylko, że zostało sporo materiału, no ale kto wie, co przyniesie przyszłość. W kazdym bądź razie ruta to prawdziwa potęga, chociaż zapewne to kwestia indywidualna, co i jak na kogo działa.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2009 przez chusajn, łącznie zmieniany 1 raz.
High, how are you?
  • 3250 / 357 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Ej ludzie powiedzcie mi dlaczego az takie duze ilości wody? 2l?

Ja przygotowuję samą mimoze, za imao posłuży moklobemid. I jak sie zapatrujecie na uzycie kwasu solnego zamiast octu lub cytryny.

Prosiłbym o ilość wody na samą mimose, ilość octu/cytryny, I czy wywar za kwaśny tez jest zły? I dlaczego aż tyle wody, nie mozna by po 250 ml kilka razy?
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.