Zombie pisze: Byłam w sklepie, gdzie sprzedawano browary/energy drinki/cukierki i inne wynalazki z marihuaną
chętnie bym zobaczył co w nim dokładnie mozna kupic i za ile...
moze mają stronę www?
szukałem na googlach smartshopów w czechach ale jakoś nie znalazłem..
vile pisze: dzieki za info. myslisz ze w takim cieszynie sie uda czy jechac od razu jechac do ostravy?
Tylko jak tam nie byłeś jeszcze to możesz mieć problem z kupnem, bo skubańcy nie chcą sprzedawać Polakom. Ale powinno się udać.
Jednak polecam Cieszyn, jest tam taka fajna knajpka koło dworca autobusowego... :-D
kupiłem se 20g co prawda topy są małe, materiał wogóle pomielony i jest dóżo małych łodyg, ale klepie nieziemsko:D
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
W Ostravie coffeshop jest cały czas, bletki daja za darmo i młynek też zawsze można pożyczyć :-)
Tylko jak tam nie byłeś jeszcze to możesz mieć problem z kupnem, bo skubańcy nie chcą sprzedawać Polakom
prosił bym o jakieś poważniejsze namiary na ten coffee w Ostrawie, znacie chociaż nazwę lokalu?
chodzi o to ze nie chca sprzedawac obcokrajowcom czy nie chca sprzedawac polakom bo nas nie lubia?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.