Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Il Moro2 pisze:
(...) więc uśmiecham sie gorzko jako opiatowiec z krótkim stażem, jak czytam próby dowodzenia że helup, z dużym stażem jak pisze Julietta ma coś lepszego w życiu od elo zioma, którego ostatnią szansą nie jest metadon, na który musi z uczuciem poniżęnia śmigać jak już ma fart i niefart że jest tak zniszczony że go na ten program wezmą.
MadRider - masz całkowita racje. Trzeba miec CO do CZEGO porównać :) Ja odniosłam sie jedynie do wypowiedzi Yossarian'a/ gdzie mowa była o brazie, iv i gandzi.
Ciezko faktycznie wyjsc z grzania, ale leczyłam sie z 'zielarzami' /czy jak ich tam zwał/ i ciezkie przypadki. Jeden to miał jakas zawieszke, cały czas głupkowaty usmiech na twarzy i całkowity olew na wszystko. Drugi, kosmos całkowity - 'ja o niebie on o chlebie' :) Natomiast na zewnatrz w rodzinnym miescie mam kolegow którzy i palili gandzie i iv braz i byli w miare kumaci. No - ok, miałam juz nie robic miedzynarodówki. Nie ma co sie dzielic - jak tam wspomniał Oxan.
właśnie INNE, co w/g mnie oznacza ani "gorsze", ani "lepsze" tylko inne. trza sie uczyc tolerancji waćpaństwo.
a jak ja coś podobnego napisałem, to mnie tylko opier....... spotkał, gdzie tu sprawiedliwość?, nie, gdzie tu toleracja. brak, brak, brak, towar deficytowy, szanowni państwo brak, brak, nie ma, nie ma. nawet tu, nawet tu. zastanówcie sie dobrze, oj dobrze. każdy ma prawo do wypowiedzi, każdy ma prawo tę wypowiedź oceniać, nie każdemu musi sie ona podobać, każdy może napisać swje zdanie. ale może by tak zgodnie z zasadami dyskusji? a nie ujadac jak ratlerki
dobranoc
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
Problem jest taki że morfina tak jak alkohol uzależnia fizycznie i bez dogłebnej terapii, wiem po sobie nie poszedłem nie da niestety rady, nawroty itp.
MadRider pisze: Weteranka nie weteranka ale w sumie na luzaniu się o "helence" wypowiadasz. W sumie człowiek pamięta tylko to co przyjemne. ;-)
Oxan - ja jestem tolerancyjna.
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.