Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 319 / 7 / 0
Ostatnio piłem zajebiste wino:
Beringer Old Zinfandel 2004
W smaku złożone - owocowość przeplata się z nutami czekolady, a na finishu pojawia się pikantna taninowość.
Kupowałem w promocji - ok. 55zł za butelkę, cena detaliczna około 20zł więcej.
  • 1154 / 36 / 0
Moglibyscie napisac dokladny przepis jak zrobic grzanca? Tylko prosilbym o dokladne wytlumaczenie wszystkiego, bo grzanca z wina w zyciu nie robilem. Chodzi mi o to jakie wino najlepiej (zarowno gatunek jak i marka), jakie przyprawy, jaka temperatura gotowania itp.itd. Doslownie wszystko. Dzieki wielkie z gory za odpowiedz, bo na koniec zimy napilbym sie jeszcze grzanca ;] .

[Wino - wątek ogólny]
  • 2129 / 31 / 0
@ Gargamel, Zawsze możesz grzańca kupić w sklepie, polecam grzańca galicyjskiego.
Jeżeli jednak chciałbyś się sam w to pobawić to zarzucam przepisem :
http://gotowanie.net.pl/index.php/przep ... e/grzaniec
Piłem grzańca robionego według tego przepisu i nie powiem, nie był zły ;-)

[Wino - wątek ogólny]
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 2129 / 31 / 0
To wino Concord zajebiście wyostrza apetyt. Wiem, że przy zakupie wina nie należy się sugerować wyglądem butelki, ale ładne opakowanie ma dla mnie duże znaczenie i automatycznie sprawia, że smakuje mi trochę lepiej ( autosugestia ? ) Lubię wino z powodu małego kaca który po nim występuje. Po małych ilościach wina dobrze się śpi a i samopoczucie po przebudzeniu ulega poprawie. Zupełnie inaczej niż przy piwie czy wódce.
  • 749 / 5 / 0
A srakę masz po większych ilościach?
I'm broken.
  • 2129 / 31 / 0
korkorio pisze:
A srakę masz po większych ilościach?
Nie, zależy zresztą o jakich dużych ilościach tu mówimy. Nie mam w zwyczaju upijać się do tzw. " zgonu ".
  • 749 / 5 / 0
Ja też nie walę do zgonu, ale dobrze wstawić się zdarza, a zwłaszcza dodając mj do alko.
Tak pytam bo sraczkowe problemy występują zazwyczaj chyba po winie.
Szczególnie po swojakach (szczególnie nie dojrzałych), i jabolach (choć to ni wino w sumie).
Tak samo jak po piwie np ból głowy czy brzucha, a po wódce bania drugiego dnia :-p
I'm broken.
  • 2129 / 31 / 0
A to inna sprawa. Swojskie wina i inne " jabole " to dla mnie druga kategoria, nie takie wina miałem na myśli pisząc o moim upodobaniu do tego typu alkoholu. Wina swojskie zawsze siedzą mi na żołądku, co jest dość nieprzyjemne. Lubię białe wina typu " Cin Cin Bianco ", " Badel " czy " Sangria "
  • 1213 / 18 / 0
Ja to często kiedyś waliłem 2 wina wieczorem na 4x razy i szedłem w kime.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hekate »
Mmm... Nie ma to jak delektować się trunkiem.
Doszczętnie rozbity Wichman zginął w ucieczce z rąk rozjątrzonych najazdem chłopów.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.