Z tym spaniem to ja mam tak, że jakąś godzinę po wypiciu kavy chce mi się spać ale jak już się położę w łóżku to ciężko mi jest usnąć. Czuję wtedy taką chęć do chodzenia, tańczenia, rozmawiania z ludźmi, jednym słowem do jakiejś lekkiej aktywności. To takie dziwne uczucie - umysł jest spokojny i wyciszony a ciało pobudzone, nie wiem jak wytłumaczyć to zjawisko.
EDIT:
Dobra poszło. Zimna woda, mieszane z 6 minut. Czuc lekkie mrówienie w jamie ustnej - słaba? Nie bawiłem sie w smakowanie od razu do gardła. Smak wcale nie jest jakiś okropny. Zobaczymy co będzie za godzinkę, tym czaem piwko otwieram.
3 kopiaste łyżeczki to dawka dobra na 1 raz. taka nie za mocna. Silne efekty występują po 6 i więcej łyżeczkach.
Jaką masz kavę ? Tradycyjna, extra strong czy może coś innego ?
btw, mieszanie substancji której działania się nie zna z alkoholem jest bez sensu, ale to tylko moje zdanie.
A w sumie jak jedzenie po kavie? Nie zbije fazy?
Podczas jedzenia ma się nawet wrażenie, że działanie kavy się zwiększa ale lepiej nie jedz od razu.
Zastanawiam się czy czekać aż minie pełna godzinka i dopieor wtedy dorzucić, czy poczekać aż temperatura kawy zbożowej spadnie do 60stopni i wtedy dorzucić z 2 łyżeczki. Na początku wrzuciłem 3, ale nie mega kopiaste. Trzy większe, ale nie mont ewerest ;) Coś w sumie jak dwie kopiaste i jeszcze troszkę.
Wydaje mi się, że powinieneś czuć już pierwsze efekty. Po 3 łyżeczkach jednak nie spodziewaj się bóg wie czego.
Choć ja za pierwszym razem wypiłem kavę z 3 łyżeczek ( no ale był to ekstrakt )i miałem dość sporą euforię, przez moment czułem się jakbym zapalił MJ.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami
Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.