Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Żołądkowa miętowa :heart:

Ale przed kompem to broo :) + buch i jest relax. Tak jak teraz.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 1199 / 7 / 0
Nie wiem czemu tworzycie granice miedzy bro a vodka - to i to alkohol.

A z takich bardziej klimatycznych rzeczy to lubie rum(ten 38 %)+kilka buszkow+ jakas gra o piratach. Niezly klimacik :D.
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2009 przez prawie_martwy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 81 / / 0
Nieprzeczytany post autor: waszmosc »
Różnica jest pewna. Piwo pijesz powoli i nawet na pusty żołądek nie masz jebnięcia w łeb.

To taka różnica, jak z jedzeniem amfetaminy i waleniu jej w żyłę. Niby to samo, ale jednak inna jakość i inny potencjał uzależniający.
Uwaga! Użytkownik waszmosc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 584 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
waszmosc pisze:
Różnica jest pewna. Piwo pijesz powoli i nawet na pusty żołądek nie masz jebnięcia w łeb.

To taka różnica, jak z jedzeniem amfetaminy i waleniu jej w żyłę. Niby to samo, ale jednak inna jakość i inny potencjał uzależniający.
Ten drugi przyklad Ci troszke nie wyszedl. To tak jakbym powiedzial ze wachanie heroiny jest lepsze od walenia jej w zyle. Uwiez mi nawet wachajac mozesz stoczyc sie na dno.
America's C.R.E.A.M. team
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
Uwiez mi nawet wachajac mozesz stoczyc sie na dno.

dno ma też swój urok bo zawsze można się od niego odbić ;-)
  • 1067 / 204 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
O ile wszyscy w domu mnie widzieli jak pije samotnie piwo przed kompem, to nie chciałbym zobaczyć ich miny jakby mnie nakryli na nalewaniu sobie wódki. %-D Ojca raz nakryłem to pierwsza myśl, jaka mnie naszła: 'alkoholik'.
Nie piłem i nie będę pić wódki samotnie. Z mocniejszych trunków zdarzyło mi się samemu wypić 300ml ginu z toników, robiłem sobie driny i pełna kultura.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 81 / / 0
Nieprzeczytany post autor: waszmosc »
Mastah pisze:
Ten drugi przyklad Ci troszke nie wyszedl.
Bynajmniej. ]To tak jakbym powiedzial ze wachanie heroiny jest lepsze od walenia jej w zyle. Uwiez mi nawet wachajac mozesz stoczyc sie na dno.[/quote]
Nie powiedziałem nic takiego. Przecież również pijąc tylko piwo można być alkoholikiem. Znam ludzi, którzy piją 8 piw / dzień i nie widzę różnicy między nimi, a tymi który wypijają na dzień połówkę. Przecież to taka sama dawka etanolu.

Chodzi mi wyłącznie pewną jakość, która de facto przekłada się na potencjał uzależniający. Każdy środek działa silniej i bardziej uzależniająco podany w większym stężeniu lub w sposób szybciej ładujący się.

Potencjalnie więcej alkoholików i osób które wpakowały się przez alkohol w jakieś kłopoty jest w grupie pijącej wódkę, niż w grupie pijącej piwo. Tak samo z amfetaminą, heroiną i administracją dożylną / paleniem, a jedzeniem. Jest to uzasadnione jedną rzeczą, po pierwsze jest po prostu przyjemniejsze/jest większy, lepszy wjazd.

Dlatego napisałem, że to nie do końca to samo. A w wypadku alkoholu uważam, że można mówić też o kulturze pijących piwo, kulturze pijących wino, kulturze pijących wódkę i kulturze pijących co popadnie ;). Każda się różni.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2009 przez waszmosc, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik waszmosc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 30 / 0
picie do kompa rzadko, zazwyczaj jako beforek przed wyjściem dla oszczędności, ewentualnie 1-2 ot tak dla relaksu. Ale raczej preferuje pić żeby coś poczuć a nie sie zamulić. Picia przez skype jeszcze nie uskuteczniałem bo nie ma takiej potrzeby ale kto wie co los przyniesie ;]
Hidden mefedron User
  • 36 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mariu$ »
mi to często się zdarza, szczególnie ostatnio, zazwyczaj wieczorkiem jak z kimś gadam na gg albo jak coś przeglądam, gram itp
Uwaga! Użytkownik Mariu$ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 356 / 7 / 3
Nieprzeczytany post autor: onaJegoMac »
nie potrafie tak.
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.