Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Żołądkowa miętowa :heart:

Ale przed kompem to broo :) + buch i jest relax. Tak jak teraz.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 1198 / 10 / 0
Nie wiem czemu tworzycie granice miedzy bro a vodka - to i to alkohol.

A z takich bardziej klimatycznych rzeczy to lubie rum(ten 38 %)+kilka buszkow+ jakas gra o piratach. Niezly klimacik :D.
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2009 przez prawie_martwy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 81 / / 0
Nieprzeczytany post autor: waszmosc »
Różnica jest pewna. Piwo pijesz powoli i nawet na pusty żołądek nie masz jebnięcia w łeb.

To taka różnica, jak z jedzeniem amfetaminy i waleniu jej w żyłę. Niby to samo, ale jednak inna jakość i inny potencjał uzależniający.
Uwaga! Użytkownik waszmosc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 584 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
waszmosc pisze:
Różnica jest pewna. Piwo pijesz powoli i nawet na pusty żołądek nie masz jebnięcia w łeb.

To taka różnica, jak z jedzeniem amfetaminy i waleniu jej w żyłę. Niby to samo, ale jednak inna jakość i inny potencjał uzależniający.
Ten drugi przyklad Ci troszke nie wyszedl. To tak jakbym powiedzial ze wachanie heroiny jest lepsze od walenia jej w zyle. Uwiez mi nawet wachajac mozesz stoczyc sie na dno.
America's C.R.E.A.M. team
  • 981 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
Uwiez mi nawet wachajac mozesz stoczyc sie na dno.

dno ma też swój urok bo zawsze można się od niego odbić ;-)
  • 1067 / 206 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
O ile wszyscy w domu mnie widzieli jak pije samotnie piwo przed kompem, to nie chciałbym zobaczyć ich miny jakby mnie nakryli na nalewaniu sobie wódki. %-D Ojca raz nakryłem to pierwsza myśl, jaka mnie naszła: 'alkoholik'.
Nie piłem i nie będę pić wódki samotnie. Z mocniejszych trunków zdarzyło mi się samemu wypić 300ml ginu z toników, robiłem sobie driny i pełna kultura.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 81 / / 0
Nieprzeczytany post autor: waszmosc »
Mastah pisze:
Ten drugi przyklad Ci troszke nie wyszedl.
Bynajmniej. ]To tak jakbym powiedzial ze wachanie heroiny jest lepsze od walenia jej w zyle. Uwiez mi nawet wachajac mozesz stoczyc sie na dno.[/quote]
Nie powiedziałem nic takiego. Przecież również pijąc tylko piwo można być alkoholikiem. Znam ludzi, którzy piją 8 piw / dzień i nie widzę różnicy między nimi, a tymi który wypijają na dzień połówkę. Przecież to taka sama dawka etanolu.

Chodzi mi wyłącznie pewną jakość, która de facto przekłada się na potencjał uzależniający. Każdy środek działa silniej i bardziej uzależniająco podany w większym stężeniu lub w sposób szybciej ładujący się.

Potencjalnie więcej alkoholików i osób które wpakowały się przez alkohol w jakieś kłopoty jest w grupie pijącej wódkę, niż w grupie pijącej piwo. Tak samo z amfetaminą, heroiną i administracją dożylną / paleniem, a jedzeniem. Jest to uzasadnione jedną rzeczą, po pierwsze jest po prostu przyjemniejsze/jest większy, lepszy wjazd.

Dlatego napisałem, że to nie do końca to samo. A w wypadku alkoholu uważam, że można mówić też o kulturze pijących piwo, kulturze pijących wino, kulturze pijących wódkę i kulturze pijących co popadnie ;). Każda się różni.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2009 przez waszmosc, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik waszmosc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 31 / 0
picie do kompa rzadko, zazwyczaj jako beforek przed wyjściem dla oszczędności, ewentualnie 1-2 ot tak dla relaksu. Ale raczej preferuje pić żeby coś poczuć a nie sie zamulić. Picia przez skype jeszcze nie uskuteczniałem bo nie ma takiej potrzeby ale kto wie co los przyniesie ;]
Hidden mefedron User
  • 36 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mariu$ »
mi to często się zdarza, szczególnie ostatnio, zazwyczaj wieczorkiem jak z kimś gadam na gg albo jak coś przeglądam, gram itp
Uwaga! Użytkownik Mariu$ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 356 / 7 / 3
Nieprzeczytany post autor: onaJegoMac »
nie potrafie tak.
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.