Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 645 / 3 / 0
PanMuchomor pisze:
Nie rozumiem, po co właściwie chcecie legalizować mj ?
rotfl
jak dostaniesz 3 do 5 za posiadanie zielska które uprawiasz na własne potrz.. zrozumiesz. ;P

btw: to, że w Polsce teraz nawet dekryminalizacja jest nierealna to zupełnie inna bajka
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 24 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Johnus_Pain »
[quote="PanMuchomor"]
Nie rozumiem, po co właściwie chcecie legalizować mj ?
Kto chce kupić i tak kupi i spali nieżależnie od tego czy jest legalna czy nie...

Ja bym był za legalizacją heroiny i dostępem do morfiny bez recepty.
morfina i heroina też ma (heroina miała) wielkie zastosowanie w medycynie i pomaga o wiele bardziej niż mj.

LEGALIZE heroina!!! ]

Ten skąd się wziął?

W sumie Leonardo zgadzam się, że jakby skumać się z O.S.T.R-ym, Fiszem albo Łoną byłyby luz, ale chyba o sponsoringu jakimkolwiek nie ma co marzyć :-/...
Uwaga! Użytkownik Johnus_Pain nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
Ja to widze tak:
Narazie pogadać z fiszami, ostrymi, łonami, i z innymi hip-hopowcami najlepiej innymi w huj popularnymi
Zoorganizować koncert w jakims wiekszym miescie, artyści by występowali za darmo (wkoncu hh najbardziej chodzi oto zeby mj byla legalna) jakby mieli wolny termin to mysle ze dla kanaby by sie poswiecili. Pozatym jakby im się dobrze wcisło to udział w tego typu koncertach stałby się czymś w rodzaju mody... tylko elita byłaby zapraszana do występowania w takich koncertach... Kminicie?

Wiec artyści by występowali za free a kasa z biletów poszłaby na opłacenie koncertu (sala, bramkarze itp...) i na działalność kanaby. No i kanaba musiałaby jeszcze jakoś udowodnić że nie przepirdoli tej kasy, że użyją jej tylko na cele legalizacyjne itp... że nie przejarają , przepiją itp... że nikt z czlonków kanaby jej nie zajebie... Najlepiej stworzyć konto tej instytucji i w ogóle żeby było bez żadnych walków...

To da sie zrealizować tylko trzeba dobrze wszystko zaplanować i trzymać się planu...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
Johnus_Pain pisze:
, ale chyba o sponsoringu jakimkolwiek nie ma co marzyć ]

a może skumac sie z cannabis culture? Znaczy sie tym co teraz z tego wyszlo. ;)
Jakiś Polski powiazany z nimi oddział.. kto wie może ich stać.. na cos takiego?

Bo --> Kannaby nie stać na nic ;P...
leo pisze:
To da sie zrealizować tylko trzeba dobrze wszystko zaplanować i trzymać się planu...
Nie da sie. Nie wystąpia za free.. ;) O ile zaklad??
  • 24 / 1 / 0
Żeby wystąpić za darmochę musieliby mieć zgody swoich wytwórni, co równa się chujowi w dupie. Za darmochę z resztą nikt nie zagra, trzeba by wyłożyć za pobyt i dojazd, co by pochłoneło pewnie ewentualne wpływy...

A kolesie z Cannabis Culture to pewnie ledwo wiedzą, gdzie leży Polska, ale spróbować warto...

W ogóle ktoś tu należy do Kanaby?
Uwaga! Użytkownik Johnus_Pain nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
no dobra wnioski jakie ja wyciagnolem z tej dyskusji to:
1. kanaba ma 0 kasy
2. kanaba nie chce zdobyć kase bo sie nie da lub/i "patrz punkt pierwszy"
3. kanaba nie chce wystapienia w tv bo sie nie da lub/i "patrz punkt pierwszy"
4. kanaba nie chce sie zgadac z artystami hip-hopowymi bo to nic nieda
5. kanaba nie chce sie zgadac z niektorymi artystami bo sa debilami i nie maja talentu
6. kanaba nie chce sie zgadac z zadna partia polityczna bo wszystkie partie sa do dupy
7. kanaba nie chce wydac gazetki bo patrz punkt pierwszy
7. kanaba nie chce szukac sponsorow bo sie nikt nie znajdzie kto chcialby sponsorowac kanabe...

Jaki z tego moral? Jak sie jest pesymista to nic sie nie da...
Shakir jak masz jakies mozliwe do zrealizowania pomysly to powiedz bo moje sie juz wyczerpaly. (z tych ktore beda krokiem na przod a nie wegetacja)

PS: Jedyne co widzialem zajebsitego w dzialaniu kanaby to zoorganizowanie imprezy chillout w poznaniu co sie nie udalo przez nazistow z mlodziezy wszechpolskiej
No i jeszcze kiedys ktos chcial zrobic stoisko na woodstocku

Pozdro
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
Johnus_Pain pisze:
Ja Nie [ debica..]

I sie nie zapisuje. Podobno kanabowcy strasznie dymia w hotelach.
to byłby Obciach gdybym sie tam zapisał.
  • 24 / 1 / 0
Szkoda, że SLD już nie rządzi. Zrzucilibyśmy się na skrzynkę wódy i by przepchneli jaką ustawę tylko byśmy chcieli...
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gota »
LeonardoDaVinci pisze:
no dobra wnioski jakie ja wyciagnolem z tej dyskusji to]
Kanaba powołała coś takiego jak Hemp Lobby-czyli zrzeszenie polskiego przemysłu konopnego dzięki któremu:
1. Do końca miesiąca wpłyną pierwsze fundusze
2. Nastąpi produkcja propagandy, w ramach Fabryki propaganji która już działa od ponad pół roku
http://hyperreal.info/kanaba/go.to/sec/516
3. Udało się osiągnąćhttp://hyperreal.info/kanaba/go.to/art/5549
4. Organizujemy zapasy gadzetów i materiałów propagandowych właśnie dzięki sponsorom na uruchomienie nowej inicjatywy TRAFFIC,http://dzieko.skopanie.net/trafic/( do końca miesiąca) gdzie jest zainteresowane już 4 firmy.
5. Dzięki w/w inicjatywie - jest tworzony internetowy biuletyn - który w przyszłości chcemy przełożyć na papier, a dystrybucję prowadzić w/w TRAFFICACH, na co również się znajdą sponsorzy. Jak również ja prowadząc firmę
w tej branży również się dołożę.
PS: Jedyne co widzialem zajebsitego w dzialaniu kanaby to zoorganizowanie imprezy chillout w poznaniu co sie nie udalo przez nazistow z mlodziezy wszechpolskiej
No i jeszcze kiedys ktos chcial zrobic stoisko na woodstocku
W/w inicjatywy odbyły się dzieki zaangażowaniu aktywistów Kanabowych, jak i sponsorów. I było ich więcej.
Uwaga! Użytkownik gota nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gota »
Shakira-blondyna pisze:
Johnus_Pain pisze:
Ja Nie [ debica..]
Ja tak, należe do Kanaby i koordynuje Hemp Lobby.
To widze nie daleko ode mnie, bo ok 50 km mam do Dębicy, gdzie czasami tam bywam.
Uwaga! Użytkownik gota nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.