Zawartość jednej łyżeczki do herbaty (niekopiastej) wrzucić do wody (zawartość szklanki) i zagotować a następnie trzymać na małym ogniu przez 10-15 minut. Gotowe.
Zobaczymy czy warto. Ktoś porównywał to do melisy a ja ostatnimi czasy z niemałym powodzeniem zastępowałem piwo melisą - mam łeb z betonu i po browarkach chce mi się tylko spać, więc kiedy mam ochotę na 2-3 piwka parzę to zielsko i na jedno wychodzi.
Ciekawy jestem efektów bardzo.
narkoziom30 pisze:nie można tego używać długoterminowo
Jamajski sen ryby przynosi wspomnienia dalekiego morza. Pewnie to podświadomość, hehe, choć podróże bywają ciekawe.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.