Że można słyszeć kolory, widzieć dźwięki, wąchać obrazy itd.
Co możecie poradzić z doświadczenia, jaki specyfik wywoła takie oszukanie mózgu oprócz tego kaktusa ?
nie jest tak, ze slyszac wysoki dzwiek widze, ze jest zolty.
smieszna sprawa z ta synestezja ;]
zawsze mnie cieszyla i zawsze sie nią cieszylem, ale nigdy nie udalo mi sie skoncentrowac na zrozumieniu tego.. uczucia? zdolnosci? ;]
sa ludzie, ktorzy maja tak od urodzenia ;]
wyraz oprocz znaczenia ma kolor, kolor ma jeszcze jakis dzwiek, a dzwiek ... ja bym chcial tak bez narkotykow. i wtedy zjadlbym 200 grzybow
i chcialbym wiedizec, czy da sie wywolac taki stan bez narkotyku.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
rysiekzklanu pisze: i chcialbym wiedizec, czy da sie wywolac taki stan bez narkotyku.
ctrl+alt+delete pisze: Mi czasem udaje sie na trzezwo wywolac sobie drobne, bardzo subtelne wizuale ;-)
Pass it over to me.
Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.
Roll another one
Just like the other one.
This one's burnt to the end
Come on and be a friend.[/i]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.