Że można słyszeć kolory, widzieć dźwięki, wąchać obrazy itd.
Co możecie poradzić z doświadczenia, jaki specyfik wywoła takie oszukanie mózgu oprócz tego kaktusa ?
nie jest tak, ze slyszac wysoki dzwiek widze, ze jest zolty.
smieszna sprawa z ta synestezja ;]
zawsze mnie cieszyla i zawsze sie nią cieszylem, ale nigdy nie udalo mi sie skoncentrowac na zrozumieniu tego.. uczucia? zdolnosci? ;]
sa ludzie, ktorzy maja tak od urodzenia ;]
wyraz oprocz znaczenia ma kolor, kolor ma jeszcze jakis dzwiek, a dzwiek ... ja bym chcial tak bez narkotykow. i wtedy zjadlbym 200 grzybow
i chcialbym wiedizec, czy da sie wywolac taki stan bez narkotyku.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
rysiekzklanu pisze: i chcialbym wiedizec, czy da sie wywolac taki stan bez narkotyku.
ctrl+alt+delete pisze: Mi czasem udaje sie na trzezwo wywolac sobie drobne, bardzo subtelne wizuale ;-)
Pass it over to me.
Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.
Roll another one
Just like the other one.
This one's burnt to the end
Come on and be a friend.[/i]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.