Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 85 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mdma »
Mam kilka pytan...

Po jakim czasie po spożyciu ten lek dziala? Jak dlugo dziala ? Czy mozna go brac doraznie, czy trzeba caly czas ?
Uwaga! Użytkownik MDMA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
Działa b. szybko, po 15-30 min., jak najbardziej nadaje się do użytku doraźnego, tyle że zdecydowanie bardziej polecam atenolol.
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 85 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mdma »
leiche pisze:
Działa b. szybko, po 15-30 min., jak najbardziej nadaje się do użytku doraźnego, tyle że zdecydowanie bardziej polecam atenolol.
Aha to git, bo myslalem ze dziala po kilku dniach dopiero. Ten lek jest zajebisty poprostu, lykam go 1-1-1 dziennie, dostalem go na trzęsące się ręce. Jak zawsze mnie telepalo jak bym mial delirium, to teraz moge zostac saperem :diabolic:
No i przy okazji wyregulowuje mi ciśnienie...
Uwaga! Użytkownik MDMA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 142 / 0
re leiche
Nieprzeczytany post autor: oxan »
nie chce być jakiś upierdliwy, ani broń boże wchodzić w Twoje kompetencje, ale jeśli nie jesteś lekarzem, to nie polecaj samodzielnego wyboru betablokera. niekiedy te selektywne są przeciwskazane, szczególnie u ludzi młodych. tylko lekarz powinien dobierać lek z tej grupy, ze względu na działania nieporządane i uboczne, co nie jest tym samym. przy doborze leku z tej grupy, to co jest dobre dla Ciebie, dla innego może być niebezpieczne, czy przeciwskazane( róznice osobnicze bardzo zaznaczone przy betablokerach)
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2009 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 1111 / 17 / 0
leiche pisze:
Nie ma szczególnych interakcji (mam tu na myśli dawki ściśle terapeutyczne), na pewno nie z paleniem, ale leczenie kardiologiczne to nie przelewki i trzeba to ZAWSZE konsultować z lekarzem - a nie z lekomanami z hyperreala, mojego pokroju.
Moja wypowiedź z tego wątku, strona wcześniej.
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
leiche pisze:
sic
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 1111 / 17 / 0
Ok, "polecam" to złe słowo. W każdym razie jestem daleka od ordynowania komukolwiek jakichkolwiek leków.
  • 682 / 7 / 0
od propranololu lepszy jest ten atenolol? chodzi mi o zmniejszenie cisnienia, drzenia etc, co zapisuja psychiatrzy najczesciej obok propa i co waszym zdaniem daje rade?

ps te leki dzialaja na was od razu czy po kilku kilku-nastu dniach stosowania? ; )

czy powoduja sennosc lub ospalosc?

napiszcie tez w jakiej dawce jaki lek wam pomaga
Sun Was High (So Was I)
  • 1111 / 17 / 0
Rację ma oxan: wszystko zależy od człowieka. Jeśli chodzi o znoszenie objawów, o których piszesz, zadziałają podobnie. Propranolol może bardzo zaszkodzić, jeśli masz skłonność do astmy. W takiej sytuacji bezpieczniejszy jest atenolol. Jeszcze raz powtórzę, żeby nie było nieporozumień: są to leki stosowane w kardiologii. Nie bierzcie ich na własną rękę. Jeśli macie objawy, które podpadają pod leczenie beta-blokerami, rozwiązanie jest proste: wizyta u kardiologa.

Mi pomaga 25mg atenololu, który biorę doraźnie. Czasem wystarcza nawet połowa tej dawki.

W odpowiednich dawkach nie powodują senności.
  • 762 / 32 / 0
Nieprzeczytany post autor: Magicien »
tak was czytam..

ja mam chyba niekompetentnego psychiatrę. łażę i łażę i gadam i gadam, jako główne nieprzyjemne objawy podaję drżenie rąk (silne) i głowy (teraz już bardzo rzadkie) oraz wysokie ciśnienie i czasem problemy ze snem. dostałem tianeptynę i sertralinę, nie wspomnę o ziołowych gównach..

czyli propranolol jest głównie od zmniejszania ciśnienia i przez to innych objawów takich jakie ja mam, taa? tylko że to wszystko przez igraszki z sercem więc muszę skonsultować z lekarzem?

jak tak to zaraz dzownię do tej idiotki..
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.