Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
Artykuł na angielskiej Wikipedii
Zawiera się w roślinie geranium
Geranamina jest naturalnie występującym związkiem, mającym właściwości podobne do adrenaliny, bardzo silnie wpływającym na poziom energii. Wykazuje jednocześnie bardzo niską toksyczność (jak określono na podstawie wskaźnika LD-50). W porównaniu do efedryny jej subiektywne efekty mają charakter bardziej centralny niż peryferalny co przekłada się na znacznie przyjemniejszy efekt pobudzenia.
pozwolę sobie zacytować siebie z innego posta:
mam czystą geranaminę z 1fast400 i dość nieobliczalna substancja
mocno adrenalinowa - nastrój raczej pogarsza(taki niepokój, nerwowość, ból głowy w większych dawkach), ale odsuwa zmęczenie bardzo dobrze, dobra na odchudzanie(podwyższona temperatura, potliwość), rewelacyjna do nauki - ze znajomymi uczyłem się cały dzień od 10 do chyba 2 w nocy, wszyscy padnięci, ja taki stan mentalnego focusu, wzmożonej uwagi, wszystko łapię i bardzo pozytywne subtelne działanie, bez zjazdów u mnie(znajomy który mi odsprzedał narzekał na okrutne i podobne do amfetaminowych), a dużo skuteczniejsza od kaw/red bulli
na imprezę nie polecam natomiast, zjadłem bo byłem zmęczony i lepiej bym wyszedł bez tego - zepsułem sobie fajną imprezę, w ogóle nie mogłem się wczuć w taniec mimo fajnego setu, spociłem się jak świniak, bucowałem okrutnie, a dobry kumpel w rozmowie mnie tylko wkurwial, jego znajomym miałem ochotę zajebać ;]
w b. dużych dawkach to siedziałem w fotelu wyjebany, pocący się na maxx, z drżącymi rękami i nieogarniający, ogromna dysforia i nieprzyjemna sprawa
można porównać jej działanie do efektów właśnie stresu czy adrenaliny - zero efektów na inne neuroprzekaźniki
ten AMP polecam, ogólnie warto się zainteresować kulturystycznymi spalaczami, wiele ma b. mocne składy np. na fenyletylaminie, a taki np. Venom w większych dawkach działa trochę jak piguły ;]
cuba23tt pisze:szamałem stacka przed treningowego z tym, kiepsko się czułem osłabienie zero mocy do treningu rozkojarzenie i skuczony fuzz
Przypisy
- Shawn Vorce et al., Dimethylamylamine: A Drug Causing Positive Immunoassay Results for Amphetamines, Journal of Analytical Toxicology 35 (3), 183-18 (31 Mar 2011) ([ external image ])
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.