Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 164 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: CTX »
Ja znam, zabij matkę.

i nie rób offtopu
Uwaga! Użytkownik CTX nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Bruno »
Papieros idealnie podkreśla błogość stanu w którym oczekuje się nie wejście kody.... Uwielbiam ten moment!
Uwaga! Użytkownik Bruno nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 2 / 0
Nikotyna jest inhibitorem enzymu cyp2d6 umożliwiającego demetylację kodeiny do morfiny. Im więcej palisz (zwłaszcza na wejściu...) tym słabiej kopie koda. Jestem tego żywym przykładem. Co innego jak się już działanie dobrze rozkręci, wtedy to można palić i palić.
Uwaga! Użytkownik CTX nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
To dlaczego dla większości osób na forum przypalenie szluga na wejściu wzmacnia działanie?
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 2 / 0
Bo papieros sam w sobie powoduje wydzielanie dopaminy i stymuluje mózg, zwiększa tętno?
Może dlatego, że nikotyna osłabia organizm i tym samym wywołuje subiektywne wrażenie "mocniejszego" działania kody co z właściwym działaniem na receptory opioidowe ma niewiele wspólnego?
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2008 przez CTX, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »
Ja tak myślę, że fajki zwiększaja ciśnienie, czyli krew szybciej krąży i szybciej rozprowadza kode po organizmie. Ale to teoria laika.
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 287 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: khabarakH »
Ja palę nałogowo i najgorsze w fajkach po kodeinie jest to, że pali się ich dwa razy więcej. Normalnie rama starcza mi na cały dzień, a po kodzie wypalam ją w kilka godzin. To kurewsko rujnuje budżet.
Uwaga! Użytkownik khabarakH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 437 / 20 / 0
A ja nie palę i konkretny mach dymu uzyskanego z suszu tytoniowego na chwilę podbija działanie kodeiny. Chodzi o ten moment, gdy człowiekowi nie palącemu papierosów po zaciągnięciu kręci się w głowie. Gdy nałożyć to na kodeinę to powstaje całkiem przyjemne, choć krótkotrwałe zamroczenie. Czasem zdarza mi się praktykować.
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Hegemon_Krwawy pisze:
A ja nie palę i konkretny mach dymu uzyskanego z suszu tytoniowego na chwilę podbija działanie kodeiny. Chodzi o ten moment, gdy człowiekowi nie palącemu papierosów po zaciągnięciu kręci się w głowie. Gdy nałożyć to na kodeinę to powstaje całkiem przyjemne, choć krótkotrwałe zamroczenie. Czasem zdarza mi się praktykować.
jestem w identycznej sytuacji i mam tak samo, normalnie fajka mi nie daje przyjemności ale po kodzie na kilka minut pojawia się przyjemne zamroczenie w głowie. Czasem po browarach nie wiem czemu ale dobrze mi się pali fajkę
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 297 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mules »
Nie nie wiem czemu, ale to wielu osobom znany motyw. Fajek do piwa jest obowiązkowy. Kiedyś jak sporo piłem, to była dla mnie oczywistość. Teraz jak nie gustuje w alko, to jest opcja papieros z rana i w weekend coś koło 1,5 paczki przepalam. Troche to złamałem ostatnio, ale zamierzam powrócić do tego.
Dzisiaj do kodeiny wziętej koło 17 spaliłem koło ramy szlugów. I w sumie to jest zajebiście :]
ODPOWIEDZ
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.