mi ostatnio wszedl w głowe pomysł zeby było mozna podłączyć jakies kabelki do mózgu i ustawic sobie poziom serotoniny czy dopaminy, zeby mozna bylo ustawiac halucynacje (chodzi mi o typ halucynacji) poprostu cos co moze sterowac naszym umysłem, nastrojem i co tylko w móżgu sie dzieje...
banany na twarzy żadnych warzyw jeśli cos nas parzy to piaseczek na plazy
banany na twarzy żadnych warzyw chce widzieć jak w oczkach szczęście sie żarzy
obecnie nie mam książki, gdzie to było, ale z tego co pamiętam to jak natrafił na kokaine, to walił w guzik do śmierci z przedawkowania
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
<brawo> xD
banany na twarzy żadnych warzyw jeśli cos nas parzy to piaseczek na plazy
banany na twarzy żadnych warzyw chce widzieć jak w oczkach szczęście sie żarzy
Mógłbym opisać tez elektryczny grynder albo siekacz do gród... Ale myślę ze takie wynalazki nie są potrzebne. Zabrały by one cala przyjemność z bawienia się 'narkotykiem' :rolleyes:
EDIT: Widze, że nie ja pierwszy wpadłem na ten pomysł :]
Nowoczesny GrowBox - Kupujesz wielkie pudło i wstawiasz do szafy, są zrobione tylko 2 otwory przez które i tak nic nie widać. Do jednego wlewamy wodę. Po upływie daty ważności przez drugi otwór wylatuje gotowy susz THC ]
elektryczny grinder już istnieje :-D
elektryczny grinder już istnieje ]
I co jest na guzik ? Dobrze chociaż kruszy? ;]
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.