Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 118 / 2 / 0
jaki macie pomysly na wynalazki o tematyce dragów?

mi ostatnio wszedl w głowe pomysł zeby było mozna podłączyć jakies kabelki do mózgu i ustawic sobie poziom serotoniny czy dopaminy, zeby mozna bylo ustawiac halucynacje (chodzi mi o typ halucynacji) poprostu cos co moze sterowac naszym umysłem, nastrojem i co tylko w móżgu sie dzieje...
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2010 przez pilleater, łącznie zmieniany 1 raz.
zycie ma sens...czasami...

banany na twarzy żadnych warzyw jeśli cos nas parzy to piaseczek na plazy
banany na twarzy żadnych warzyw chce widzieć jak w oczkach szczęście sie żarzy
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
Przypomniał mi się eksperyment: szympansa podłączono do aparatury, i naszpikowano igiełkami, nacisnąwszy odpowiedni guzik szympans wstrzykiwał sobie jakiś narkotyk
obecnie nie mam książki, gdzie to było, ale z tego co pamiętam to jak natrafił na kokaine, to walił w guzik do śmierci z przedawkowania
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 370 / 950
przepowiadam bujny rozwój ogłupiaczy,narkotyków elektronicznych i kombinowanych, w sensie "bezpiecznych", akceptowanych społecznie chemicznych używek działających synergicznie z coraz bardziej inwazyjnymi (tempo, rytm, kontrast dźwęków/kolorów, odpowiednie częstotliwości itd.) formułami mediów. coś jak dzisiejsze i wczorajsze piwo i tv, tylko bardziej. więcej izolacji i odwracania uwagi, upłynnienie granic między odurzeniem,rozrywką,'sztuką' masową i reklamą, przy czym ta ostatnia dotyczyć będzie zapewne nowych form odurzania, rozrywki i 'sztuki' ...
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
Elektryczny Ekstraktor Antidolu kiedyś myślałem nad tym aby przerobić stary ekspres do kawy ,odłączyć grzałkę ale nic z tego nie wyjdzie bo woda bez zagotowania sama nie popłynie a z gorącej wody ekstraktu nikt rozsądny do ust nie weźmie wiadomo z jakiego powodu.
  • 118 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: seb123 »
to mozna dac takie filterki ze woda nie musi byc gorąca...;p gdzies ktos napisal tu na forum zeby do kazdego domu bylo doprowadzone rurki przez które po nacisnieciu przycisku leci thc
<brawo> xD
zycie ma sens...czasami...

banany na twarzy żadnych warzyw jeśli cos nas parzy to piaseczek na plazy
banany na twarzy żadnych warzyw chce widzieć jak w oczkach szczęście sie żarzy
  • 96 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Massta »
Nowoczesny GrowBox - Kupujesz wielkie pudło i wstawiasz do szafy, są zrobione tylko 2 otwory przez które i tak nic nie widać. Do jednego wlewamy wodę. Po upływie daty ważności przez drugi otwór wylatuje gotowy susz thc :nuts: %-D %-D %-D

Mógłbym opisać tez elektryczny grynder albo siekacz do gród... Ale myślę ze takie wynalazki nie są potrzebne. Zabrały by one cala przyjemność z bawienia się 'narkotykiem' :rolleyes:
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Ja kiedyś skonstruje praktyczne urządzenie do ekstrakcji antidolu :)

EDIT: Widze, że nie ja pierwszy wpadłem na ten pomysł :]
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2008 przez xxxzzzxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 233 / 2 / 0
[quote="Massta"]
Nowoczesny GrowBox - Kupujesz wielkie pudło i wstawiasz do szafy, są zrobione tylko 2 otwory przez które i tak nic nie widać. Do jednego wlewamy wodę. Po upływie daty ważności przez drugi otwór wylatuje gotowy susz THC ]

elektryczny grinder już istnieje :-D
  • 96 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Massta »
[quote="nieprawdopodobnie"]
elektryczny grinder już istnieje ]

I co jest na guzik ? Dobrze chociaż kruszy? ;]
  • 1530 / 9 / 0
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.