Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
browar444 pisze:
Trudno dostepny?
Może nie jest bardzo trudno dostępny, ale jest na receptę, którą nie każdy lekarz chętnie wypisuje ;-)
Mi tez chcialo rozjebac leb po tym z amf, choc tego samego dnia nie bralem pira lecz dzien wczesniej. zauwazylem ze to uczucie przechodzi jak sobie benzo wciagniesz wtedy, a najlepeij zolpidem :)
Ostatnio miałam straszny ból głowy po fuce, a piracetamu nie brałam od początku października, więc to nie jego wina.
A benzodiazepiny nie działają na mnie tak jak powinny, więc to też raczej odpada.
Mysle ze dobrym pomyslem, na codzienny doping, dla tych co chca sie poczuc jak przed braniem poczuc ze zyja nie biorac jednoczesnie jest branie testosteronu w min. dzialajacych dawkach. Daje wole walki ktora stymulanty odbieraja. Niestety to nie dla dziewczyn opcja ;)
Stymulanty odbierają wolę walki? Heh, mi na pewno nie ;-)

Ja podobne problemy z koncentracja na czytaniu mam od dziecka. Nie mam cierpliwosci wybitnie do czytania, w trakcie czytania sie wylączam.
Hm, w takim razie być może piracetam nie działa na Ciebie jakoś rewelacyjnie, bo problem tkwi w czymś innym, a nie "zepsutym" przez używki mózgu...

Ludzie, bierzcie może trochę mniejsze dawki - przecież piracetam ma Wam zregenerować mózg, a nie go "naćpać". Nic dziwnego, że potem pojawiają się w prasie artykuły o ludziach uzależnionych od różnych substancji - nie sposób odstawić z dnia na dzień tak końskiej dawki piracetamu czy czegokolwiek innego, nie odczuwając przy tym "niemocy" intelektualnej.
Lek od trucizny czy narkotyku różni się tylko dawką, a Wy ten piracetam najzwyczajniej w świecie ćpacie :-/

:'(
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Stymulanty odbierają wolę walki? Heh, mi na pewno nie
Ale gdy dzialanie sie skonczy czlowiek staje sie dosc zagubiony, do tego one zycie dezorganizuje, czyniac iluzje ze jest odwrotnie, taka smutna prawda. Do tego ogłupiają czesto zamiast dawac zimna kalkulacje, daja naiwną empatie i towarzyskosc, innym razem nieuzasadniona agresje i wrogosc przez nakrecanie wyobrazni.
nie sposób odstawić z dnia na dzień tak końskiej dawki piracetamu czy czegokolwiek innego,
czytalem ze maks dawka tego dla ludzi np. po udarach wynosi 12g na dobe dozylnie
nie odczuwając przy tym "niemocy" intelektualnej.
dzis chcialem tego nie brac i faktycznie pustka we łbie, brak koncentracji nad czymkolwiek, emocjonalnie tez pustka ;/
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bezyoyo91 »
dzis chcialem tego nie brac i faktycznie pustka we łbie, brak koncentracji nad czymkolwiek, emocjonalnie tez pustka ;/
Może się nie znam ale to wygląda mi na letką depresje.
Uwaga! Użytkownik bezyoyo91 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Ma ktoś porównanie piracetamu do innych racetamów? Zastanawiam się na kupnem Oxiracetamu i Aniracetamu, sam Piracetam jakoś nie działa na mnie. Choś nie powiem, w połączeniu z 110mg mdma (czystość w okolicach 90-95%) pozamiatałą mnie doszczętnie. Ta sama dawka bez piracetamu nie robiła na mnie aż takiego wrażenia.
Druga sprawa to łączenie piracetamu z choliną, czytałem że takie połączenie daje dużo lepsze efekty, może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
  • 1444 / 10 / 0
Nie wolno tak robic, bo piracetam zwieksza neurotoksycznosc wszystkich neurotoksyn, a mdma to jedna z mocniejszych! Zaoszczedzenie kilku PLN nie oplaca CI sie w porównaniu do strat jakich Twój doswiadcza po takich miksach!
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
humite możne nie odczułeś działania piracetamu bo z działaniem twojego mózgu jest najzwyczajniej wszytko w porządku.

browar44 moim zdaniem piszesz bzdury, ty masz manię z ta neurotoksycznością. W każdym dziale tego forum wypytujesz się ja bardzo to i tamto jest neurotoksyczne. Ostatnio chyba pytałeś się czy kodeina jest neurotoksyczna i tak dalej. Szkodliwość dragów to nie tylko neurotoksycznośc, zresztą ten proces zachodzi w twoim mózgu na codzień jedne dane są wymazywane a inne zapamiętywane. Myślisz ze to iż zapomniałeś wierszyka którego nauczyłeś się na pamięć w podstawówce to efekt neurotoksycznego zdziałana dragów które zjadłeś? nie po prostu twój mózg to wykasował bo tego nie używałeś i uznał to za zbędne połączenie miedzy komórkami nerwowymi.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
Piracetam nie regeneruje mozgu jedynie "podkreca" dzialanie pozostalych neuronow.
Wlasciwie podobne efekty mozna uzyskac jedzac proszek z zupki chinskiej z mniejszym bezpieczenstwem przekroczenia dawki. Niestety z opisow wynika, ze i pir w nadmiarze jest toksyczny.
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
  • 1444 / 10 / 0
nie po prostu twój mózg to wykasował bo tego nie używałeś i uznał to za zbędne połączenie miedzy komórkami nerwowymi.
Owszem polączenia miedzy neuronami a nie neurony. Neurony zniszczone raz juz sie nie odbudują. Zamazując sobie pamiec takimi głupimi polączeniami niszczymy samych siebie, nasze "ja". Niszczymy to co mamy w pamieci cennego, nasze cechy intelektualne. Niszczymy jakosc naszego życia niszcząc neurony dopaminergiczne, ktorcyh mamy w mózgu na wage zlota i potem nic juz nie jest takie jak dawniej, stajemy sie leniwi i zagubieni, zycie ucieka miedzy palcami a jedyne swiatlo widzi sie wprochach, musimy je zażywać aby znowu poczus sie że żyje. Dlatego lepeuj miec to nauwadze i nie robic takich niepoważnych miksow. Ja wole spytac niz zalowac. Wole miec rozeznanie z czym trzeba uwazac bardzo a z czym juz nie (np. pcp nigdy bym nie ruszyl). Wiedząc że apoptoza szarych komór zachodzi nonstop to pomyśl sobie jak takie miksy ja przyspieszają i to tylko przez zwykly brak rozsądku. To co innego jesli zapomnisz nie potrzebny wierszyk a co innego , jesli po pewnym czasie ciezko zapamietc cokolwiek , a wcale byc tak nie musialo.
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2008 przez moloch, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
to wytłumacz mi dlaczego najwięcej udzielasz się w działach o amfetaminie i metamfetaminie (które to są pod tym względem najbardziej szkodliwe) skoro tak bardzo dbasz o swoje szare komórki?
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
browar444 pisze:
Ale gdy dzialanie sie skonczy czlowiek staje sie dosc zagubiony, do tego one zycie dezorganizuje, czyniac iluzje ze jest odwrotnie, taka smutna prawda. Do tego ogłupiają czesto zamiast dawac zimna kalkulacje, daja naiwną empatie i towarzyskosc, innym razem nieuzasadniona agresje i wrogosc przez nakrecanie wyobrazni.
Wtedy trzeba pozwolić myślom spokojnie przepływać przez naszą głowę nie skupiając się na żadnej z nich, za to skoncentrować się na jakiejś czynności.
czytalem ze maks dawka tego dla ludzi np. po udarach wynosi 12g na dobe dozylnie
A miałeś udar?
Człowieku, albo zmniejsz dawki, albo w ogóle zrezygnuj z piacetamu, bo tylko sobie tym zaszkodzisz. Idź do lekarza, powiedz na czym polega problem, i może on Ci zaleci coś dobrego.
ksionc pisze:
zresztą ten proces zachodzi w twoim mózgu na codzień jedne dane są wymazywane a inne zapamiętywane. Myślisz ze to iż zapomniałeś wierszyka którego nauczyłeś się na pamięć w podstawówce to efekt neurotoksycznego zdziałana dragów które zjadłeś? nie po prostu twój mózg to wykasował bo tego nie używałeś i uznał to za zbędne połączenie miedzy komórkami nerwowymi.
E, ksionc, nie przesadzaj. Mój mózg raczej żadnych informacji sam nie kasuje. Niektórych nie chce wykasować nawet z moją pomocą ]
Neurony zniszczone raz juz sie nie odbudują.
[/quote]

Nieprawda. Podobno odbudowują się dzięki neurotrofinom :)

Aha, i jeszcze jedno - o ile nadużywanie alkoholu stopniowo niszczy mózg, zmniejsza koncentrację itd., o tyle ubytki pamięci po fecie są naprawdę odczuwalne - ona kasuje nawet świeże, używane przez Ciebie "dane" i to od razu. Może lepiej z niej zrezygnuj.
A druga sprawa - skoro problemy z koncentracją masz od dziecka i musisz używać aż tak wielkich dawek piracetamu (które w dodatku działają na Ciebie antydepresyjnie) może problem tkwi właśnie w depresji związanej z "niedoczynnością" neuroprzekaźników?
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.