Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
zioło-lecznictwo ;]
-nikotyna(negatywne działanie-wiadomo)
Nawpieprzaj się bielunia to Ci nawet pomoże.... ( to jest żart, żeby nie było )
Astmosan
Astmosan - lek ziołowy w formie papierosów lub proszku z wysuszonych i sproszkowanych liści bielunia, pokrzyku, stroiczki i szałwii, nasączanych azotanem potasu. Był stosowany w dychawicy oskrzelowej (astmie) z uwagi na działanie rozkurczające i pogłębiające oddech, zalecany był także dla osób rzucających palenie tytoniu. Wycofany ze sprzedaży na początku lat 90. XX wieku z uwagi na uboczne działanie psychoaktywne. Producentem Astmosanu był Herbapol Wrocław.
DXM - nawet na ulotce pisze że nie wskazane przy astmie ...
Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
EDIT]
To telfast wrzucę rano (leczniczo) a godzinę przed kodą alertec (cetyryzyne) bedzie gitara?
I czy te 2 antyhistaminy na siebie jakos nie wpłyną co prawda odstęp pomędzy telfastem a alertecem bedzie trwał jakieś 5, 6 godzin. Ostatecznie telfast mogę zastosować dziś.
na pewno z koda musisz bardzo uważać, najlepiej wcale nie bierz bo może ci wywołać reakcje histaminową co na pewno spowoduje nasilony atak duszności....
no i jeszcze te psychodeliki, a co będzie jeśli podczas kwasowej bąbki dostaniesz ataku duszności wywołanego przez silne doznania emocjonalne bądź stres???? hydrokortyzon nie zawsze jest pod ręką a o szybko działających beta dwa mimetykach już nawet nie myślę
Noi co do tej kody...dziwnie,ale pewno sprobuje,ale to tylko na raz. A z dusznościami na fazie sobie radzę i nie są raczej mocne, mam inhalator i jakby coś nowego to jeszcze encorton:) Ale napewno zrobię testy.
A co z tym kwasem,grzybami i eczką? Chyba spoko nie? Nie chodzi mi raczej o przypadkowy atak,tylko czy wywołują duszności,albo problemy z oddychaniem. A i tak w razie co bedzię ktoś ze mną:)
Aha i do opiatów raczej mnie nie ciągnie, chce tylko poczuć ten smak i zobaczyć co daje. Raczej mi się nie spodoba,bo nie lubię "leniuszych" faz;D Tylko testowo kodaXD Tak ze 150 moze 225;D
bastion pisze: jaral niewyobrazalne ilosci az po kilku razach go jebło i od tej pory jara juz normalnie i wszystko jest spox
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.