Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Cancer »
obcinać
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: niebieskinamiestnik »
A czy ma sens coś takiego:

1. Robię wino z winogron.

2. Jak skończy fermentować to upuszczam sok, do winogron dodaje zmrożonej dzikiej róży, zalewam nową wodą z cukrem. Nie dodaje już nowych drożdży i robię drugie?

To pierwsze już się kończy. A nie mam dzikiej na pełny wsad.
  • 33 / / 0
Nic nie zrozumiałem . Zbuduj swoją wypowiedz jeszcze ras i precyzyjnie.
  • 238 / 1 / 0
W balonie kończy mi się fermentacja winogron.
Chcę upuścić z balonu wino rurką, potem dodać tam do balonu do tych winogron co zostaną, dzikiej róży i zalać cukrem z wodą by powstało kolejne. Czy to sensowne? Uda się?

I jeszcze pytanko - gdzie kupić korkowy korek? Albo kawal korka w postaci bloczku? Mam jeden nietypowy balon -ale bez korka - te gumowe ze sklepów nie pasują.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Czy to sensowne? Uda się?
Pewnie się uda, ale najważniejsze moim zdaniem żebyś i tak wypieprzył osad, od którego podobno może chujowieńkiej goryczki nabrać nasz nastaw.
Myślisz, że dobre to połączenie będzie? wino + róża???

Co Ty Honusi myślisz o winie jabłkowo różanym?
Tak tylko się zastanawiam jak by się to skomponowało.
Na pewno w tym roku już nic nie postawię oprócz wina czarnego, ponieważ balonów brak.
Ale może w przyszłym roku pobawiłbym się w jakieś kupażowanie.
Z czym zgrywa się różyczka?
I'm broken.
  • 238 / 1 / 0
Ja niedawno zrobiłem jedno z samej różyczki. Jest boskie :)
  • 33 / / 0
niebieskinamiestnik pisze:
W balonie kończy mi się fermentacja winogron.
Chcę upuścić z balonu wino rurką, potem dodać tam do balonu do tych winogron co zostaną, dzikiej róży i zalać cukrem z wodą by powstało kolejne. Czy to sensowne? Uda się?

I jeszcze pytanko - gdzie kupić korkowy korek? Albo kawal korka w postaci bloczku? Mam jeden nietypowy balon -ale bez korka - te gumowe ze sklepów nie pasują.
Popsujesz cały nastaw umarłymi drożdżami. Wywal ten stary winogron i kup lepiej rodzynek. Wyjdzie leprze winko.

„Co Ty Honusi myślisz o winie jabłkowo różanym?”

Nastawiałem takie w tamtym roku , wyszło zacne . Polecam dorzucić jeszcze goździków, imbiru i cynamon. W zimę na grzańca jak znalazł.

„Z czym zgrywa się różyczka?”

Szkoda róży , ale jak musisz mieszać to cytryna, rodzynki, hibiskus.

„Ja niedawno zrobiłem jedno z samej różyczki. Jest boskie”

Niedawno zrobione i już dobre mmmm.
  • 238 / 1 / 0
To niedawno zrobione dopiero dochodzi :) Ale nie omieszkałem spróbować. Jest boskie. A co będzie za jakiś czas.

Ja mam mały balon - to mi szkoda na grzańca robić.

A z tymi rodzynkami to jak dużo rodzynek a jak dużo róży?

A jak bym to co jest teraz zlał póki jeszcze chodzi to te drożdże co są w owocach by się nie odnalazły w nowej wodzie, cukrze i róży?
  • 33 / / 0
Nic nie zrozumiałem .
  • 238 / 1 / 0
Kurcze - ja jakoś mam ostatnio problemy z wysławianiem się :)

To wino mi jeszcze pracuje - tzn. bąbelki lecą. Czy jak bym teraz zlał ciecz do drugiego małego balonu, dodał wody z cukrem i róży to będzie ok? Póki jeszcze żyją.

I skąd zdobyć kawał korka? Prawdziwy - nie gumowy? W jakimkolwiek kształcie, byle duży...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.