Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
xxxzzzxxx pisze:
Ja biore fluo (bioxetin, 20mg rano) dopiero 3 dzień, więc zbyt wiele powiedzieć nie moge. Czuje się lekko pobudzony i mimo iż jestem uzależniony od kodeiny to mimo iż ostro zmnijszyłem dawki kody mam dobry humor. Normalnie po 300mg kody zapewne bym miał chujowy.
działanie kodeiny słabnie podczas brania leków ssri, a zwłaszcza podczas brania fluoksetyny bo fluoksetyna coś pierdoli z tymi wątrobowymi enzymami co przerabiają ci kodę na morfine

fluo to najgorszy wybór
jak ktoś chce probować słabszego ssri to sertralina
jak mocniejszego to paroksetyna
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1213 / 18 / 0
To, że osłabia działanie kody już wiem. Dlatego wczoraj musiałem przyjebać 1200mg kody.
Mam tylko fluo i moklobemid.
Moklobemid chce sobie zostawić jak uda mi się wyjść z kody, bo wtedy depresja zamaskowana kodeiną wzrośnie zapewne ostro.

@Psychoaktywny, nikt mi tych leków nie przepisał, znalazłem je.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: oon »
biorę fluo od 5 dni w dawce 20mg/d i czuję, że to będzie lek dla mnie :D To jedyny ssri, który mnie nie zamula. Niektórzy pisali, że czują po nim pobudzenie. Ja właściwie czuję się normalnie, praktycznie 0 efektów ubocznych (poza częstym sraniem ;p), mam więcej energii i motywacji już teraz a chciałbym mieć jeszcze więcej dlatego zastanawiam sie czy już od jutra moge zwiększyć dawkę do 40mg skoro dobrze to toleruje. Jeśli chodzi o eseseraje, które na mnie dobrze działały to jeszcze sertralina była spoko, też dobrze tolerowałem ale delikatnie zamulała na początku i się więcej pociłem a po fluo tych efektów nie ma; krócej śpie, więcej robie w ciągu dnia, czuje, że lek się rozkręca... i sam się podjarałem jak o tym piszę :D myśle, że fluo to będzie strzał w dzięsiątkę; liczę, że po zwiększeniu dawki zacznie działać także za ZOK ( w ulotce napisali że natręctwa leczy sie od dawki 40mg).
ps. biorę ANDEPIN - najtańszy odpowiednik ok 9zł.
Uwaga! Użytkownik oon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
oon i jak wyszło?

Ja jestem poważnie zaskoczony bo biorę 10mg! fluo + 100mg 5htp od 13! dni. I co? A no właśnie powinno być nic, a dzisiaj jestem wyraznie gadatliwy i podniecony, jak na 150 sertraliny. Za dwa tygodnie mam zwiekszyć do 20 mg, moze akurat fluxa jest dla mnie? A to przeciez malenka dawka, juz wczoraj miałem poprawiony humor ale uznałem to za placebo. Ale dzisiaj to już na prawde czułem wyraźnie. Moze 5htp tak zadziałało? Chyba jak mam zamiar dalej na fluo leciec to musze se 5htp dokupic. Jeśli te 10 mg daje mi takie efekty to chyba za szybko z fluoksetynki nie zrezygnuje.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 684 / 9 / 0
Ja mialem zawsze jakas taka dziwna niechec do fluoksetyny, ze wzgledu na ta popularnosc Prozacu... Myslalem, ze to raczej słaby, przestarzały lek i na pewno kazdy inny jest lepszy. No ale widze, ze jednak cos w tej fluoksetynce jest, skoro tak piszecie.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 354 / 2
Ja tez, ale poprosilem o cos bardziej aktywizujacego i dostałem fluo. Troche sie wkurzylem ale co mi pozostało, a tu pozytywne zaskoczenie. Jak tak pójdzie dalej to bedzie naprawde ciekawie.

Pozdrawiam %-D
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: niebieskinamiestnik »
O tak - ja kiedyś biorąc po 60 mg dziennie (bez żadnych dodatków typu 5HTP, etc) tak się nakręciłem, że miałem ciągłą manię. Mogłem wszystko. Ale nastrój taki sobie. Wręcz zły - a na to głównie było.
  • 83 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: oon »
brałem fluoksetyne przez ponad miesiąc, teraz się przerzuciłem na sertralinę. Fluoksetynę polecam, aktywizuje i prawie bez efektów ubocznych (z tym sraniem tylko problem - kilka razy dziennie trzeba chodzic do toalety). Tylko za szybko zwiększyłem dawkę do 40mg i pojawiły się efekty uboczne, wróciłem do 20 a potem za jakiś czas znowu zwiększylem i ostatnio mi się skończyła, biorę teraz sertralinę która mam nadzieje że w większej dawce będzie jeszcze lepsza bo jak na razie jedynym efektem ubocznym jest trudność w staniu rano z łóżka ze względu na przyjemne i realistyczne sny :) próbowałem także połączenia fluo + sertr ale zrezygnowałem z tego bo za bardzo zamulało.
Uwaga! Użytkownik oon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 9 / 0
Jogurt jak tam fluo?
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 354 / 2
Lece na 10 caly czas bo mi nie zwiekszyla szmata. Na razie biore 10 rano i wieczorem przed snem 150 5-htp ogólnie jestem zadowolony choc fajerwerków nie ma, mysle zeby dołączyc dziurawca do terapii...

Zobaczymy, jeszcze do psycholozki chodze moze cos wspomomoze. Mam jechac jeszcze 2 miechy na 10 mg, moze to i lepiej.

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.