Ja na poludniu i z tego co pamietam na poczatku lipca roznica w dlugosci dnia miedzy poludniem a polnoca Polski wynosi ponad godzine - sporo, tez sie zdziwilem - na poludniu oczywiscie dzien o godzine krotszy w tym czasie, pozniej w okolicach sierpnia sie to wyrownuje. Mozna to sprawdzic na http]
Ano: Ale to nie tłumaczy aż 1.5 do 2 tygodni różnicy w czasie dojrzewania: tych samych odmian ;). Przynajmniej ja mam wątpliwości czy to tylko o to chodzi...
W każdym razie Fakty są takie. To samo o Kopernika i u mnie: termin zbioru zupełnie nieporównywalny [ znajomy: z bliższej mi znacznie okolicy – dokładnie takie samo doświadczenie: zbiory w terminie jak u mnie:]
mozesz owinac caly spodek (zakladam ze te waciki masz na spodku) jakas folia alu i dac w cieple miejsce
np na monitor etc.
jak za kilka dni nie bedzie kielkuw to wrzuc te niewykielkowane do doniczek. ziemia musi byc wilgotna ( ale nei takie "bagno")
GUD LAK!
-uprawiał ktoś, słyszał, co kolwiek?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.