Sposób nr 1: Pół łyżeczki do herbaty( zmielonego korzenia )wsypać do szklanki z wodą( wody pół szklanki). Zmieszać, wypić rano zaraz po przebudzeniu, na pusty żołądek.
Sposób nr 2: Czubata łyżka proszku plus pół litra wody. Wstrząsać aż pojawi się piana. Zassać pianę aż pojawi się uczucie nasycenia i spać.
Tradycyjnie tylko piana jest konsumowana, z tego co mi wiadomo.
borrasca pisze: Przede wszystkim korzeń zmielić na proch.
Sposób nr 1: Pół łyżeczki do herbaty( zmielonego korzenia )wsypać do szklanki z wodą( wody pół szklanki). Zmieszać, wypić rano zaraz po przebudzeniu, na pusty żołądek.
Sposób nr 2: Czubata łyżka proszku plus pół litra wody. Wstrząsać aż pojawi się piana. Zassać pianę aż pojawi się uczucie nasycenia i spać.
Tradycyjnie tylko piana jest konsumowana, z tego co mi wiadomo.
Ewentualnie może jakiś inny prosty sposób jest równie skuteczny, np. żucie?
0,5 g jako skuteczna porcja... Hm, ciekawe... ;]
Ja zawsze żuje porcyjke ( czyli jakieś 0.7g ) przez około 3 min a później poprostu połykam.
Efekty są jak najbardziej odczuwalne i zadowalające :)
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.