Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 109 / 28 / 0
Też lubie, MDMA zbyt pluszowe solo i jakos mnie nudzi ta faza bez speeda, a jeszcze lepiej do emki ze speedem dopalić ziela, wtedy jest perfect :D
:nos: dzieki [h] za moje M <3 :nos:
  • 387 / 55 / 0
@omertse - podziwiam za to, że zapisywałeś co do min jak co zarzucałeś - rozumiem, że dawki odmierzone z góry :) - ale pilnowanie zegarka... no u mnie by to nie przeszło.
Cogito ergo sum
  • 515 / 152 / 0
@D4RKJOY w sumie to i już wcześniej na ogół dobrze mi szło pilnowanie zegarka, często np zaufanej osobie w bezpiecznym komunikatorze podczas każdej dorzutki notowało się ją i potem można było spisywać z tego w miarę precyzyjne tripraporty, jednak tym razem korzystałem z aplikacji journal. No i z jednej strony duża wygoda to plus, łatwiej można sobie tripa rozplanować, sprawdzić dawkowanie, zapisać kolejne dorzutki itd. z drugiej strony ta wygoda jest także minusem. Jednak gdy miałem tylko notatki łatwiej było się zmobilizować żeby usiąść i spisać tripraport. A jeśli się tego nie zrobiło to zanim by się kolejny trip zaczynało to jednak by się tą motywację znalazło, wiadomo z wyjątkiem np kilkudniowych festiwali czy coś w tym stylu. Zmierzam do tego, że ta apka choć atrakcyjną ma funkcjonalność, to jednym może pomóc w kontroli, a innym dać iluzje, że mają jej więcej niż mają w rzeczywistości. Dla mnie jednak zdecydowanie lepiej jest gdy muszę odpalić kompa i w konkretnym miejscu ręcznie wszystko sobie opisać niż jak wystarczy kilka kliknięć w aplikacji. Dlatego może nie będę rezygnował z tej aplikacji, ale muszę wrócić do tego by koniecznie po każdym tripie siąść i pare zdań samemu sobie napisać, a czasem to i tu można się tym podzielić. Jest w sumie jeden minus który zachęca jednak do usunięcia tej apki, możliwość podglądu czy to już prawdopodobnie peak, czy wciąż comeup i ogólnie śledzenie tego wykresu na żywo mam wrażenie że aktywuje jakoś układ nagrody i często może dopaminowo zanieczyszczać doświadczenia które opierają się na innych mechanizmach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 997 / 181 / 0
Ja lubiłam MDMA z alkoholem i/lub fetą mieszać - na imprezach, a w domku jak sobie braliśmy z chłopakiem to zawsze jeszcze jointy były palone w ilościach hurtowych, i do tego wino.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.