Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Jestem tu nowa. Znaczy się śledze ten wątek już od jakiegoś czasu i cieszę się że nie jestem sama w tym szambie.
Jadę na pregabalinie już 2 lata, na dużych dawkach w sumie to dziwię się że jeszcze żyje. Próbuje odstawiać, chodzę do psychiatry, który zna moją sytuację. Od początku namawia mnie na odwyk, ale odmawiałam bo jestem w takiej sytuacji że nie mogę sobie pozwolić na takie wakacje. Z chęcią skorzystałabym żeby wyczyści się z tego gówna, nawet w rowie mogę się położyć żeby odpocząć i mieć od wszystkich spokój. Przedwczoraj dostałam skierowanie i listę szpitali gdzie dzwonić. No i jestem już w takim miejscu, w którym padła decyzja że jednak zadzwonię i się zapisze. Jakby ktoś chciał się podzielić doświadczeniem jak taki odwyk od pregabaliny wygląda to będę wdzięczna.
Odstawienie wygląda tak że biorę 300mg rano i wieczorem też 300mg i mam z tego schodzić ale co z tego jak po 2 czy 3 daniach wymiekam i potrafię wpierdolic cały blister albo 2 na raz.
Wczoraj wjechały 3 blistry x 75mg. I ja daję radę nawet funkcjonować. Czasami wlatują browary na szczęście coraz rzadziej. Miałam wspaniały pomysł żeby leczyć Uzależnienie ketaminą. Na początku faza ekstra, ktoś jakbyś mi wgrywał nowy system w moim zjebanym mózgu.
I byłoby dobrze gdybym nie miała jej za dużo. No ale miałam i waliłam ją w nos 2 tygodnie, na szczęście się skończyła. Terapia się nie udała.
Niech mi ktoś powie że jestem zjebem i porządnie opierdol i to może się ogarnę. Chociaż wątpię ....
Umysł gdy redukujesz jest hiperaktywny i nie potrafi się naturalnie uspokoić dlatego podwyższa się poziom glutaminianu. Ketamina w nadmiarze sprawi, że będzie jeszcze gorzej, bo jeszcze dopierdoli glutaminian co może powodować znacznie zwiększenie lęku,napięcia,ciężkich emocji i poczucia braku kontroli nad sytuacją.
Moja rada. Wiem, że cpun ma tendencję do tego, żeby zrobić wszystko już, zaraz, natychmiast. Ale tak naprawdę w czym Ci się spieszy?
Też uważałem że odstawienie pregabaliny to jest koszmar, a tak naprawdę źle to robiłem, chciałem efektu teraz, zaraz i ciąłem zbyt drastycznie.
Nie musisz tego robić od razu.
Mi to zajęło z pół roku. Schodzilem po 50mg, tak jak uwazałem że jest słusznie, na wyczucie. Bez żadnych dziwnych celów i targetów, to nie żadna korporacja.
Słuchaj ciała, nie obwiniaj się za wpadki, bo pewnie będą nieraz i nigdzie się nie spiesz.
A odwyk i detoks w szpitalu od samej pregabaliny? Sorry, ale moje zdanie jest takie że zostaw miejsce dla osoby która ma poważniejsze kłopoty, nie żebym umniejszał czy coś.
No właśnie też mam takie zapędy żeby mieć to jak najszybciej za sobą i oto efekty. Z odwykiem sobie daruję póki co. Chyba że już będę pod ścianą.
A widzisz z ketaminą też myślałam że to cudowny środek a okazało się że nie w tym przypadku.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.