Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Jestem tu nowa. Znaczy się śledze ten wątek już od jakiegoś czasu i cieszę się że nie jestem sama w tym szambie.
Jadę na pregabalinie już 2 lata, na dużych dawkach w sumie to dziwię się że jeszcze żyje. Próbuje odstawiać, chodzę do psychiatry, który zna moją sytuację. Od początku namawia mnie na odwyk, ale odmawiałam bo jestem w takiej sytuacji że nie mogę sobie pozwolić na takie wakacje. Z chęcią skorzystałabym żeby wyczyści się z tego gówna, nawet w rowie mogę się położyć żeby odpocząć i mieć od wszystkich spokój. Przedwczoraj dostałam skierowanie i listę szpitali gdzie dzwonić. No i jestem już w takim miejscu, w którym padła decyzja że jednak zadzwonię i się zapisze. Jakby ktoś chciał się podzielić doświadczeniem jak taki odwyk od pregabaliny wygląda to będę wdzięczna.
Odstawienie wygląda tak że biorę 300mg rano i wieczorem też 300mg i mam z tego schodzić ale co z tego jak po 2 czy 3 daniach wymiekam i potrafię wpierdolic cały blister albo 2 na raz.
Wczoraj wjechały 3 blistry x 75mg. I ja daję radę nawet funkcjonować. Czasami wlatują browary na szczęście coraz rzadziej. Miałam wspaniały pomysł żeby leczyć Uzależnienie ketaminą. Na początku faza ekstra, ktoś jakbyś mi wgrywał nowy system w moim zjebanym mózgu.
I byłoby dobrze gdybym nie miała jej za dużo. No ale miałam i waliłam ją w nos 2 tygodnie, na szczęście się skończyła. Terapia się nie udała.
Niech mi ktoś powie że jestem zjebem i porządnie opierdol i to może się ogarnę. Chociaż wątpię ....
Umysł gdy redukujesz jest hiperaktywny i nie potrafi się naturalnie uspokoić dlatego podwyższa się poziom glutaminianu. Ketamina w nadmiarze sprawi, że będzie jeszcze gorzej, bo jeszcze dopierdoli glutaminian co może powodować znacznie zwiększenie lęku,napięcia,ciężkich emocji i poczucia braku kontroli nad sytuacją.
Moja rada. Wiem, że cpun ma tendencję do tego, żeby zrobić wszystko już, zaraz, natychmiast. Ale tak naprawdę w czym Ci się spieszy?
Też uważałem że odstawienie pregabaliny to jest koszmar, a tak naprawdę źle to robiłem, chciałem efektu teraz, zaraz i ciąłem zbyt drastycznie.
Nie musisz tego robić od razu.
Mi to zajęło z pół roku. Schodzilem po 50mg, tak jak uwazałem że jest słusznie, na wyczucie. Bez żadnych dziwnych celów i targetów, to nie żadna korporacja.
Słuchaj ciała, nie obwiniaj się za wpadki, bo pewnie będą nieraz i nigdzie się nie spiesz.
A odwyk i detoks w szpitalu od samej pregabaliny? Sorry, ale moje zdanie jest takie że zostaw miejsce dla osoby która ma poważniejsze kłopoty, nie żebym umniejszał czy coś.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.