Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 14 / 2 / 0
19 sierpnia 2026yoshi420 pisze:
@Czoug tez nieprawda jest, ze do wapowania ma byc suche ziolo btw. Suchy wiór = słaby medyk, jebać producenta

takze CANTOURAGE to słaby medyk i jebać ich dwa razy.
Jak dla mnie Cantourage to bardzo przyzwoity medyk. Kupowałem kilkanaście razy i zawsze byłem zadowolony z jakości. Ostatnio MAC1, Gelato i teraz mam Orange Cake, jestem zadowolony z jakości.

Najbardziej za to podchodzi mi Canopy Growth. Wszystko od nich jest jakościowe, przesuszone kwiaty się praktycznie nie zdarzają. Aurora obecnie też całkiem przyzwoicie. Odkąd waporyzuję, wolę dopłacić i kupować suszę z górnych półek cenowych, (np mój ostatni faworyt Kush Mints 30% od Canopy, załączam zdjęcie), i tak zabawa wychodzi mnie dużo ekonomiczniej niż gówniany S-Lab czy przesuszony chrust na przecenie. Choć tutaj zdarzają się wyjątki, no i dychy za np 150zł to jaka by nie była, opłaca się wziąć, aby tylko działała. Boveda/Integra też robi spoko robotę w przywracaniu takich trupów do jako-takiej podatności.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 14 / 2 / 0
14 sierpnia 2026oorety pisze:
Wiele czynników na to wpływa. Media niektóre nadal straszą "Legalizacja nie działa, zwiększa liczbę uzależnionych". Trzeba poczekać cierpliwie aż w końcu wprowadzą legal. Szkoda że tak długo to trwa.

Widziałem na youtubie nawet jakiegoś terapeutę co odstawił heroinę i potem zwalał wszystkie grzechy świata na zioło "niszczy mózg, DNA".
To jest tragedia
Też to widziałem, ręce opadają. Nota bene mi zioło pomogło odstawić opiaty na dłuższy czas i wieść normalne życie. W dodatku pomaga na pare dolegliwości jak np ADHD czy migreny. Wkurwiają mnie ludzie którzy odstawiają zioło po 15 latach palenia15 wiader albo spliffów dziennie i nic nie robienia do tego, implikując że to zioło jest przyczyną tego, że zjebali sobie pół życia i mieli zespól amotywacyjny. xD
  • 12864 / 2511 / 0
Czemu te droższe susze wychodzą bardziej ekonomicznie, niż S-Lab? Gramatura ta sama (w sensie gram to gram), nabija się tyle samo, a cena śmiesznie niska... Chodzi o to, że s-laba trzeba kilkukrotnie więcej zużyć, żeby był ten sam efekt?
  • 2130 / 351 / 0
28 sierpnia 2026MagOgnia pisze:
19 sierpnia 2026yoshi420 pisze:
@Czoug tez nieprawda jest, ze do wapowania ma byc suche ziolo btw. Suchy wiór = słaby medyk, jebać producenta

takze CANTOURAGE to słaby medyk i jebać ich dwa razy.
Jak dla mnie Cantourage to bardzo przyzwoity medyk. Kupowałem kilkanaście razy i zawsze byłem zadowolony z jakości. Ostatnio MAC1, Gelato i teraz mam Orange Cake, jestem zadowolony z jakości.

Najbardziej za to podchodzi mi Canopy Growth. Wszystko od nich jest jakościowe, przesuszone kwiaty się praktycznie nie zdarzają. Aurora obecnie też całkiem przyzwoicie. Odkąd waporyzuję, wolę dopłacić i kupować suszę z górnych półek cenowych, (np mój ostatni faworyt Kush Mints 30% od Canopy, załączam zdjęcie), i tak zabawa wychodzi mnie dużo ekonomiczniej niż gówniany S-Lab czy przesuszony chrust na przecenie. Choć tutaj zdarzają się wyjątki, no i dychy za np 150zł to jaka by nie była, opłaca się wziąć, aby tylko działała. Boveda/Integra też robi spoko robotę w przywracaniu takich trupów do jako-takiej podatności.
Ciesze sie ze sie Tobie podoba. Obecnie mam Farm Gas od aurory i wypierd4la t cantourage na przedbiegach jedyne za co jestem wdzięczny co do cantourage to że tylko 5 wziąłem z przezorności
like the others before you
one by one we will take you
  • 14 / 2 / 0
wczorajjezus_chytrus pisze:
Czemu te droższe susze wychodzą bardziej ekonomicznie, niż S-Lab? Gramatura ta sama (w sensie gram to gram), nabija się tyle samo, a cena śmiesznie niska... Chodzi o to, że s-laba trzeba kilkukrotnie więcej zużyć, żeby był ten sam efekt?
Tak. Przynajmniej ja mam takie odczucia. Takiego np. przesuszonego S-Laba muszę zużyć 2 razy więcej aby uzyskać efekt, który i tak rzadko kiedy mnie w pełni usatysfakcjonuje (z racji na dosyć niski poziom terpsów). + sam fakt że to po prostu jakościowo półka albo dwie niżej niż te droższe skuny. Porównałbym taki susz do polskiego outdoora, którego nikt zbytnio nie doglądał podczas uprawy, a oi zebraniu go, nie przeprowadził nawet poprawnego curringu. %-D Działać - działa, ale dla bardziej wymagających użytkowników raczej słabo zdaje egzamin. Oczywiście zdarzają się wyjąki, z raz czy dwa razy kupiłem nawet przyzwoitego S-laba.

Duży czynnik w jakości pełni data ważności suszu - im dłużej leży na magazynach (jeszcze w plastikowych pojemnikach, które nie są zbyt dobre do długiego przetrzymywania suszu), tym cenne kannabinoidy i terpeny po prostu się coraz bardziej ulatniają z upływem czasu.

Dlatego ogromnie szanuje apteki gdzie pracują farmaceutci znający się na rzeczy, czasami można wtedy przed zakupem susz np zobaczyć i powąchać.
  • 12864 / 2511 / 0
Coś jest faktycznie nie tak z tymi s-labami. Topy niby ładne, ale wyglądają jakoś dziwnie sztucznie i bez kolorów. Ma się wrażenie, że żywicy to tam nie ma. Działanie jest OK - w sensie działa, a Master Kush, którego mam m. in. na stanie na noc sprawdza się dobrze. Tylko muszę to mieszać ze swoim outdoorem, żeby być w pełni zadowolony (dużo CBN, bo to sprzed 2 lat jeszcze :)).
A dobry outdoor - słońce, ziemia, nawozy organiczne, curing w słoiku i może wyjść naprawdę dobry susz. Oczywiście daleki od Auror pod względem mocy, ale nowoczesne automaty mają już wygląd i moc kwiatów nie odbiegający od sezonów. To nie stare czasy.
  • 542 / 77 / 0
wczorajjezus_chytrus pisze:
normalnie pale 0,4 uliczniaka na bongo - aurory wystarcza mi polowa tego, chyba ze wieczorem to wiadomo ze spalanie jest wieksze niz gdy zaczynam dzien. wyzsza jakosc, aurora to dla mnie bardzo wysoka półka mimo że przesuszona.

widzialem nowosc Ultra Jack od Canopy, jesli ktos mial okazje testowac to prosze o krotka recenzje bo zapowiada sie obiecujaco a opakowanie 15g mi sie bardzo podoba!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12

Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.